Näkökulma: Miksi Latvala laitettiin syntipukiksi?

24.4.2016 / 14:43
Latvalan ulosajoon johtaneet syyt näkyvät heti videon alussa. (Video: WRC:n Youtube-kanava)

[ A- ] / [ A+ ]

 

Jari-Matti Latvala ajoi Argentiinan MM-rallin johdossa. Niskalenkki muista oli jo otettu ja luvunlasku alkanut. Voittoa tyrkytettiin. Sitten ulosajo ja keskeytys. Iva alkoi samantien. Latvalan pää ei kestä. Taas nurin. Mikä sitä vaivaa? Ei tule mestaria ikinä Latvalasta.

Lopputulos tiedettiin. Syytä siihen ei. Latvala tuomittiin ennen kuulustelua ja puolustuspuheenvuoroa, koska hänet niin helppo tuomita epäonnistujaksi. Ajovirheitä ja ulosajoja, erikoisiakin, on uralle kertynyt verraten paljon.

Totuus (some)nöyryytykseen valkeni tunteja ulosajon jälkeen. Tiellä oli pieni nyrkinkokoinen kivi, johon auton oikea eturengas kopsahti. Samalla petti kartanlukijan puolelta iskunvaimentimen yläpään kiinnitys, ja “tolppa” tuli läpi konepellin välistä. Vauhti oli kova, ohjauskyvytön auto ajautui tien toiselle puolelle ja heitti kärrynpyörät.

Latvala kertoi iskunvaimentimen hajoamisesta mm. WRCTV:lle ja auton sisäpuolelta tapahtumat taltioitunut video todisti samoin. Iskarin kiinnitys petti ja piste. Samanlaisia pieniä kiviä on Argentiinassa tie täynnä. Niitä ei voi kiertää. Samanlaisista on ajettu yli joka puolella maailmaa tuhansia kertoja ilman vaurioita autossa. Nyt kävi vaan huono tsäkä.

Erikoisinta tässä kuitenkin on, että Volkswagen ei ota julkisesti asiasta minkäänlaista vastuuta. Tallin tiedotteessa Latvala kertoo, että hän osui kiveen ja ajoi ulos. Tallipäällikkö Jost Capito sanoo myös, että Latvala ajoi kiveen.

Iskunvaimenninta ei tiedotteessa mainita kertaakaan. Osuma kiveen kyllä kolme kertaa. Miksi? Sitä politiikkaa voi jokainen itsetykönään miettiä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit