Näkökulma: Saiko Meeke tiedon potkuistaan lukemalla päivän uutisia?

24.5.2018 / 21:54
Kris Meeke Portugalin MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Citroen-tallin antamat potkut Kris Meekelle nousivat kuumaksi puheenaiheeksi autourheilun maailmassa torstaina ja etenkin sosiaalisessa mediassa.

Kun sosiaalista mediaa käy läpi, niin Kris Meeken kokemaa kohtaloa ei suurimmaksi osaksi niin rallin parissa toimivat tahot, kuin rallin fanitkaan tunnu ymmärtävän. Citroen-tallin päätös ei juurikaan kerää puolestapuhujia, mutta jonkun verran ymmärrystäkin tosin löytyy ja näissä kommenteissa esiin nousevat ne tekijät miksi potkuihin tässä kohtaa päädyttiin: ulosajoja tuli yksinkertaisesti liikaa.

Se mikä Citroenin toimintatavassa potkuja antaessaan herättää ihmetystä ja epäilyjä, on se tapa millä Meekelle on asiasta kerrottu. Meeke nimittäin julkaisi omilla sosiaalisen median kanavillaan varsin kattavan selvityksen Portugalin tapahtumista lähes täysin samalla minuutilla, kun Citroenin tiedote levisi medialle ympäri maailmaa. Omassa kirjoituksessaan Meeke kirjoittaa kääntäneensä katseet jo tiukasti kohti parin viikon päästä ajettavaa Italian MM-rallia.

– Portugali on nyt ohi ja odotamme jo parin viikon päästä edessä olevaa Sardiniaa. Meidän lähtöpaikkamme pitäisi olla jälleen iso etu ja kilpailua edeltävissä testeissä Citroen-talli pääsee kokeilemaan muutamaa ideaa säätöjen suhteen, Meeke kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Eikö Citroen siis ilmoittanut Meekelle mitään ennen tiedotteen toimittamista medialle, koska miksi muuten Meeke olisi täysin samaan aikaan julkaissut varsin pitkän ja tulevaisuutta toiveikkaasti katsovan tekstinsä sosiaalisessa mediassa? Saiko Meeke siis tiedon potkuistaan huomaamalla asian joltain uutissivustolta tai mahdollisesti joku hänen tutuistaan on Meekelle soittanut sen jälkeen, kun asia eri medioissa ympäri maailmaa levisi?

Oli Citroenin päätöksestä antaa Meekelle potkut sitten mitä mieltä tahansa, niin mikäli ranskalaistalli kohteli pitkäaikaista työntekijäänsä näin kylmästi, että ei vaivautunut hänelle edes kertomaan työsuhteen päättymisestä ennen virallista tiedotusta, niin sen suhteen kaikki voivat olla yhtä mieltä: Citroenin toiminta tässä kohtaa oli täysin ala-arvoista.

 

 

Lainaa Nopeasti

 

Lue myös! Ranskalaistallille riitti – Citroen antoi potkut Kris Meekelle! (24.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit