MOTORSPORT

NASCAR Euro Series alkaa – mukana suomalaisväriä

NASCAR Euro Series alkaa tulevana viikonloppuna. Mukana EuroNASCAR 2 -luokassa on debyyttinsä tekevä Veeti Rajala, joka lunasti paikkansa kehitysohjelman kautta.

Talvella NASCAR Whelen Euro Seriesiin tuli uusi tiimi, kun Granducato Speed ​​osti entisen bulgarialaisen tiimin ajattaman Chevrolet Camaron. Italialainen organisaatio löysi ensimmäisen kuljettajansa suomalaisesta Veeti Rajalasta, joka tekee NASCAR-debyyttinsä EuroNASCAR 2 -mestaruussarjassa. 17-vuotias nuorukainen osallistui viralliseen kuljettajien kehitysohjelmaan ja ottaa seuraavan askeleen kilpaurallansa.

Rajala on jo hankkinut kokemusta kolmesta Saksan GT-sarjan kisasta vuonna 2023, joissa hän saavutti tavoitteensa sijoittua 10 parhaan joukkoon. Rajala on lupaava lahjakkuus; karting-uransa aikana hän saavutti yli 100 palkintokorokesijaa, joten tavoitteet on asetettu korkealle myös ensimmäiselle kaudelle NASCAR Euro -sarjassa.

– Tavoitteena on päästä palkintokorokkeelle ja voittaa tulokkaiden Rookie Trophy. Pidän sarjan kovatasoisesta kilpailusta ja odotan innolla ensimmäistä kisaani. Uskon, että nopeudestani ja hyvästä ohituskyvystäni on hyötyä, Rajala kertoo sarjan sivuilla.

NASCAR Whelen Euro Seriesin kausi starttaa tulevana viikonloppuna Espanjasta Ricardo Tormon radalta. Kauden aikana ajetaan seitsemän osakilpailuviikonloppua. Kaikki kauden kilpailut näytetään suorina EuroNASCAR-sarjan YouTube-kanavalla.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com