NASCARissa historian niukin voittomarginaali

6.5.2024 / 13:33

[ A- ] / [ A+ ]

Sunnuntain kisassa Kansas Speedwaylla nähtiin NASCARin historian tiukin voittokamppailu, kun Kyle Larsonin ja Chris Buescherin ero oli vain 0,001 sekuntia.

Kansasissa jouduttiin lykkäämään kisan alkua yli kolmella tunnilla sateen takia. Kun vihdoin päästiin ajamaan, ensimmäiset keltaiset liput nähtiin vasta kierroksella 176, kun Corey LaJoie osui seitsemänkertaiseen Cup-mestariin Jimmie Johnsoniin. Kolarointi hidasti kisaa seitsemän kierroksen ajan.

Tämän jälkeen kolmet keltaiset saatiin varsin nopealla tahdilla, joka antoi tiimeille mahdollisuuden erilaisiin strategisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi Martin Truex Jr., jolla oli runsaasti polttoainetta, saavutti nopeasti kisaa johtanutta Denny Hamlinia, joka vastaavasti yritti ajaa mahdollisimman taloudellisesti polttoainettaan säästellen.

Hamlinin suunnitelma kuivui kuitenkin käsiin kuusi kierrosta ennen maalia, kun Kyle Busch spinnasi ja kisa venyi jatkokierroksille. Samalla alkoi säpinä varikolla, kun kuskit hakivat kiireellä uudet renkaat.

Uusintastartissa kahden kierroksen sprinttikisaan toisena ollut Buescher otti kärkipaikan Hamlinilta, joka yritti selvitä viimeiset kierrokset. Kisan ratkaisu nähtiin viimeisellä kierroksella, kun Larson puristi Buescherin rinnalle.

Herrat kolistelivat kylki kyljessä maaliviivalle. Vasta maalikamera paljasti, että Larson onnistui nousemaan kisan kärkeen, mutta eroa oli ainoastaan 0,001 sekuntia. Voitto oli Larsonille kauden toinen ja Hendrick Motorsportille kuudes.

– Se oli villiä. Oli minun onneni, että lopussa tuli keltaiset liput. Vauhtimme hiipui pahasti, mutta onneksi pääsimme varikolta kolmantena ja uusintastartissa ajattelin, että sisälinja olisi paras valinta.

– Kisa oli alusta loppuun mahtavaa. Ensimmäinen vaihe oli uskomaton. Toinen vaihe oli loppua kohden hauskempaa ja viimeinen vaihe kaikkine kolareineen ja strategiamuutoksineen oli villiä. Tarjosimme tänään vastinetta rahoille ja olen ylpeä, että sain olla mukana show’ssa, kisan voittaja Larson kertasi.


Facebook kommentit