Neuville, Meeke ja Östberg VW-trion ykköshaastajat

12.2.2016 / 10:16
Thierry Neuville ajoi uudella Hyundain i20 WRC-autolla Monte Carlossa kolmanneksi (Kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Vuosi sitten Ruotsin MM-rallissa belgialaistähti Thierry Neuville oli ennen viimeistä erikoiskoetta mukana taistelemassa tiukasti rallin voitosta yhdessä Volkswagenin Sebastien Ogierin, sekä Andreas Mikkelsenin kanssa. Mikkelsen sortui viimeisellä erikoiskokeella kuitenkin ajovirheeseen Ogierin ajaessa voittoon ja Neuville nappasi kakkossijan myötä Hyundaille sen parhaan sijoituksensa Ruotsista kautta aikojen. Jo nyt Ruotsin tämän vuotisen MM-rallin palkintopallin kylkeen on moni käynyt kirjoittamassa Volkswagen-trion nimet, mutta ainakin Neuville, sekä Mads Östberg ja Kris Meeke haluavat lyödä kiilaa viikonloppuna näihin kirjoituksiin.

Viime vuonna Thierry Neuville ajoi Ruotsissa kolme pohja-aikaa ja jopa johti rallia hetken aikaa. Hienon kakkossijan lisäksi mukaan palkintokaappiin lähti Vargåsenin erikoiskokeella sijaitsevalta kuuluisalta Colin’s Crest hyppyriltä pisimmästä hypystä myönnettävä erikoispalkinto. Neuvillen 44 metrinen ilmalento oli samalla myös kyseisen hyppyrin vuonna 2008 käynnistyneen historian kaikkien aikojen pisin ja säilytti samalla valtikan Hyundai-tallilla, hyppäsihän Juho Hänninen vuonna 2014 samalla merkillä Colin’s Crestin ykköseksi 36 metrin hypyllään.

– Minulla on erittäin hyviä muistoja Ruotsista, erityisesti viime vuodelta, kun taistelimme voitosta aina viimeiselle erikoiskokeelle asti. Sijoitus kolmen parhaan joukkoon oli upea tulos ja luonnollisesti odotan tämän vuoden rallia todella innolla, varsinkin nyt uuden auton kanssa, Neuville hehkuttaa tallin tiedotteessa.

Hyundain uuden sukupolven i20 WRC-auton ensi-ilta nähtiin tammikuussa Monte Carlossa ja värikkäiden vaiheiden jälkeen Neuville nousi lopulta aina palkintopallille asti ollen lopputuloksissa kolmas.

– Saimme varsin hyvän startin tähän kauteen Montessa ja pystyimme kehittämään uutta autoa joka päivä parempaan suuntaan. Oli hieno tunne saada uuden auton ensimmäisessä rallissa heti pari pohja-aikaa, sekä sijoittua kolmanneksi ja toivon, että pystymme jatkamaan tällä tiellä myös Ruotsissa. Meillä on hyvät mahdollisuudet erinomaiseen lopputulokseen myös siellä ja odotan innolla sitä mitä me tulemme saamaan aikaan, Neuville uskoo.

“Edessä on jälleen yksi oppitunti”

Hyundai saa viikonloppuna Ruotsissa ensimmäistä kertaa lähtöviivalle kolme uutta i20 WRC-autoa, kun vielä Monte Carlossa vanhalla kalustolla ajanut Hayden Paddon pääsee nyt myös uuden auton rattiin. Trion täydentää espanjalainen Dani Sordo, joka Monte Carlossa oli kuudes. Sordo ajaa nyt ensimmäistä kertaa Hyundailla Ruotsissa.

– Monte Carlon palkintosijoituksen jälkeen suuntaamme kohti Ruotsin rallia hyvillä mielin tiedostaen kuitenkin samalla, että edessä on jälleen yksi oppitunti uuden kaluston kanssa. Tuomme nyt ensimmäistä kertaa MM-ralliin saman aikaisesti kolme uuden sukupolven Hyundai i20 WRC-autoa. Meillä on hieman kokemusta uuden auton käyttäytymisestä lumisissa olosuhteissa, kun testasimme Ruotsissa joulukuussa, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan taustoittaa.

Viime vuoden kalustolla uransa ensimmäisessä Monte Carlon rallissa tammikuussa ajaneen Paddonin kilpailu meni pieleen heti alkuvaiheessa tulleen ulosajon myötä, mutta Ruotsista uusiseelantilainen odottaa hyvää tulosta.

– Monte Carlo oli juuri niin vaikea kilpailu kuin mitä osasin odottaakin sen olevan, mutta samalla se oli myös hyvä oppimisprosessi. Odotan todella sitä, että pääsen ensimmäistä kertaa uuden auton rattiin Ruotsissa. Tiimi teki Monte Carlossa sen kanssa hienoa työtä ja (Neuvillen) palkintopallisijoitus oli todellinen lisäbuusti meille kaikille. Tykkään todella paljon Ruotsin rallista ja tavoitteena on saada mahdollisimman hyvä tulos sieltä – viiden parhaan, ehkä jopa kolmen parhaan joukkoon. Viime vuonna ajettiin Ruotsissa hyvä kilpailu ja toivon, että pystymme myös tänä vuonna hyvään lopputulokseen uudella autolla, vuosi sitten viidenneksi sijoittunut Paddon vakuuttaa.

Meeke, Östberg ja Tänak

Monte Carlossa hyvässä vauhdissa ennen keskeytystään ollut ja pitkään jopa voitosta Ogierin kanssa taistellut Citroenin Kris Meeke on ajanut Ruotsissa aiemmin urallaan kahdesti. Viime vuonna sijoitus oli seitsemäs ja kaksi vuotta sitten 10. Meeke väläytteli vauhtiaan viime vuonna ajaen jopa yhden pohja-ajan ja sijoittuen ek-ajoissa seitsemän kertaa kolmen parhaan joukkoon, mutta pari isompaa ajovirhettä pudottivat kokonaisajoissa lopulta kauas kärjestä britin hävittyä voittoon ajaneelle Ogierille reilut neljä minuuttia. Mikäli Meeke pystyy ajamaan lähdöstä maaliin ilman suurempia ajovirheitä ja Citroenin tekniikka kestää rallin rasitukset, voi Meeke taistella aivan kärkipään sijoituksista viikonloppuna. Sen sijaan tallikavereiden Khalid Al-Qassimin ja Craig Breenin sijoituksia voivat nostaa käytännössä vain muiden tekniset murheet tai ajovirheet.

Fordille paluun kolmen Citroen-kauden jälkeen tehnyt Mads Östberg oli Monte Carlossa neljäs. Ruotsissa neljänä vuonna peräkkäin (2011-2014) palkintopallille ajanut Östberg kävi hakemassa lisää ajotuntumaa viime viikonloppuna Norjassa ajetusta Finnskog-rallista, jonka hän myös voitti ja mikään suuri yllätys ei olisi mikäli Östberg jatkaisi hyviä suorituksiaan myös tämänvuotisessa Ruotsin MM-rallissa. D-Mackin väreissä Fordilla ajavalta Ott Tänakilta voidaan myös odottaa hyviä ek-aikoja, ajoihan Tänak kahdella edellisellä kaudella Ruotsissa lopputuloksissa viiden parhaan joukkoon. Östbergin tallikaveri, ranskalainen Eric Camilli, sen sijaan on mukana lähinnä opintomatkalla ja sijoittuminen aivan kuumimpaan kärkeen olisi jättiyllätys. Camillille jo top 10-sijoitus olisi lähes lottovoiton arvoinen suoritus.

Ruotsin MM-rallin kilpailukeskus ja huoltoalue sijaitsevat Karlstadissa, Värmlandissa. Suunnitelluista 21 erikoiskokeesta kahdeksan jouduttiin lopulta perumaan sääolosuhteiden takia. Erikoiskokeita ajetaan Ruotsissa, sekä perjantaina kaksi (Röjden ja Svullrya) myös Norjan puolella. Reitillä on yhteispituutta 1397 kilometriä ja siitä erikoiskokeiden osuus on 241,5 kilometriä. Perjantaina ajetaan kuusi, lauantaina viisi (mm. Vargåsen ja Colin’s Crest kahteen kertaan) ja sunnuntaina kaksi erikoiskoetta, joista viimeisellä on jaossa Power Stage-tyyliin MM-pisteitä kolmelle nopeimmalle kuljettajalle.

UrheiluUutiset.com seuraa Ruotsin MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Ruotsin MM-rallin 2016 aikataulu

1/3 päivä – Pe 12.2.2016

EK 2 – 9.51 (16,48 km)
EK 3 – 10.53 (18,47 km)
EK 4 – 11.53 (24,23 km)
EK 7 – 14.18 (24,23 km)
EK 8 – 15.13 (18,47 km)
EK 9 – 16.28 (16,48 km)

2/3 päivä – La 13.2.2016

EK 10 – 9.11 (18,19 km)
EK 12 – 11.08 (24,70 km)
EK 14 – 13.24 (22,76 km)
EK 16 – 14.38 (24,70 km)
EK 17 – 19.11 (1,90 km)

3/3 päivä – Su 14.2.2016

EK 20 – 11.07 (15,00 km)
EK 21 – 13.08 (15,87 km)

Erikoiskokeet 1, 5, 6, 11, 13, 15, 18 ja 19 peruttu

Ruotsin MM-rallin suomalaisvoittajat 1979-2015

1981 – Hannu Mikkola, Audi
1983 – Hannu Mikkola, Audi
1985 – Ari Vatanen, Peugeot
1986 – Juha Kankkunen, Peugeot
1987 – Timo Salonen, Mazda
1988 – Markku Alen, Lancia
1996 – Tommi Mäkinen, Mitsubishi
1998 – Tommi Mäkinen, Mitsubishi
1999 – Tommi Mäkinen, Mitsubishi
2000 – Marcus Grönholm, Peugeot
2001 – Harri Rovanperä, Peugeot
2002 – Marcus Grönholm, Peugeot
2003 – Marcus Grönholm, Peugeot
2006 – Marcus Grönholm, Ford
2007 – Marcus Grönholm, Ford
2008 – Jari-Matti Latvala, Ford
2010 – Mikko Hirvonen, Ford
2011 – Mikko Hirvonen, Ford
2012 – Jari-Matti Latvala, Ford
2014 – Jari-Matti Latvala, Volkswagen

Lue myös!

Jyrääkö Volkswagen kolmoisvoittoon Ruotsin MM-rallissa?
WRC 2-ennakko: Evans, Lappi vai Tidemand?

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Haastattelut: Hyundai Motorsportin tiedote


Facebook kommentit