MOTORSPORT

Neuvillen hurja hyppy Ruuhimäessä säväytti – Tältä se näytti kuljettajan vinkkelistä

Suomen MM-rallin päätöspäivänä ajetun Ruuhimäen erikoiskokeen viimeisille metreille rakennettu keinotekoinen hyppyri sai kuljettajat lennättämään autojaan huikealla tavalla. Yksi heistä oli Hyundain Thierry Neuville, rallin MM-sarjan pistejohtaja kahdeksan ajetun osakilpailun jälkeen.

Suomen MM-rallin järjestäjät päättivät tehdä tämänvuotiseen kilpailuun jotain uutta ja Keski-Suomen sorasirkuksessa aiemmin ennennäkemätöntä, kun päätöspäivänä kahteen kertaan ajetun Ruuhimäen erikoiskokeen maaliin rakennettiin keinotekoinen hyppyri. Hyppyri ei ollut vain paikan päälle kuljetettu kasa soraa, vaan se oli mallinnettu Ouninpohjan klassikkoerikoiskokeen legendaarisesta keltaisen talon hyppyristä.

Hyppyri onnistuikin täydellisesti, se tarjosi tapahtumia seuranneille katsojille niin paikan päällä kuin tv- ja tietokoneruutujen äärellä huikeaa nähtävää ja sosiaalisessa mediassa kehuja sateli ympäri maailmaa vielä rallia seuraavalla viikollakin. Kehujen seassa myös usein toistuva epäuskoisten katsojien kommentti varsinkin ammattikuvaajien loistavien kuvien kohdalla oli se, että kuvia on käsitelty, sen verran luonnottoman korkealla autot niissä lentävät. Ne kuitenkin edustivat täyttä todellisuutta, nyt ralliautot todellakin pistettiin lähes lentämään.

Ehdottomasti komeimmat ilmalennot tarjoili rallin MM-sarjan kärkikaksikko Sebastien Ogier ja Thierry Neuville, joista Neuvillen hypyssä Hyundai laskeutui alas maanpinnalle vasta 60 metrin merkkitaulun kohdalla. Hyundai julkaisi tuosta Neuvillen ja kartanlukija Nicolas Gilsoulin ilmalennosta videon, joka on kuvattu auton sisältä kohti menosuuntaa. Näin katsoja pääsee kokemaan tuon kyseisen tilanteen ikään kuin kilpailijaparin silmin katsottuna. Katso video alapuolelta!

Siinä missä Neuvillen hyppy oli komeaa katsottavaa, niin belgialaisen osalta tämänvuotinen Suomen MM-ralli vauhdin ja menestyksen puolesta oli kuitenkin melkoista matalalentoa aina startista maaliin. Neuville sijoittui lopulta neljän päivän urakoinnin jälkeen vasta yhdeksänneksi ja eroa voittoon ajaneeseen Ott Tänakiin kertyi lähes neljä minuuttia. Kun MM-sarjasta on ajamatta vielä viisi osakilpailua, niin Neuvillen johto MM-pisteissä Ogieriin nähden on 21 pistettä.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksassa 16.-19. elokuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com