MOTORSPORT

Newgarden harvalukuiseen joukkoon

Kaksinkertainen IndyCar-sarjan mestari Joseph Newgarden voitti legendaarisen Indianapolis 500 -kisan toisen kerran peräkkäin. Samaan temppuun on pystynyt ainoastaan kuusi kuljettajaa.

Newgarden kävi kisan voitosta tiukan kamppailun Arrow McLaren -kuski Pato O’Wardin kanssa. Kaksikko vaihtoi paikkaa kärjessä neljä kertaa kisan viimeisen kahdeksan kierroksen aikana. Voittomarginaaliksi jäi lopulta 0,341 sekuntia.

– Tiesin, että voisin voittaa kisan toisen kerran putkeen. Tämän parempaa tapaa ei ole voittaa, Newgarden totesi viitaten samalla viime vuoteen, jolloin hän nousi kisan kärkeen aivan loppuhetkillä tulleen uusintalähdön ansiosta.

Newgardenin voitto oli myös sillä tavoin historiallinen, että kyseessä oli vasta neljäs kerta kisan historiassa, kun kärkipaikka vaihtuu viimeisellä kierroksella.

Ensimmäisen 117 kierroksen aikana nähtiin seitsemät keltaiset liput ja kuskien oli vaikea päästä oikeaan rytmiin. Jälkimmäinen puolisko 200 kierroksen kisasta oli kuitenkin puhdasta ja tiukkaa kilvanajoa. Viimeisten 70 kierroksen aikana johtopaikka vaihtui peräti 32 kertaa.

– Täytyy myös antaa kehuja Patolle. Hän on erittäin puhdas kuljettaja. Vaaditaan kaksi kuljettajaa, jotta homma saadaan toimimaan, Newgarden kiitteli.

Kolmannesta ruudusta kisaan lähteneestä Newgardenista tuli ensimmäinen tuplavoittaja sitten Helio Castronevesin, joka voitti Indianapolisissa vuosina 2001 ja 2002. Newgardenin ykkössija oli samalla Team Pensken 20. voitto kyseissä kisassa. Toiseksi tullut Pato O’Ward oli luonnollisesti pettynyt, sillä voitto valui tälläkin kertaa käsistä viime metreillä; meksikolainen oli toinen myös vuonna 2022.

– Tätä on vaikea pukea sanoiksi. Jälleen niin lähellä. Puskin autoni aivan äärirajoille ja välillä ajattelin, että tämä oli tässä. Jotenkin auto kuitenkin tuli aina mutkasta ulos. Tämä on niin turhauttavaa; kisa vaatii niin paljon ja sitten voitto karkaa muutama mutka ennen maalia.

Kolmanneksi sijoittui kuusinkertainen mestari Scott Dixon ennen Alexander Rossia. Kärkiviisikon täydensi edellisen kisan voittanut ja hallitseva mestari Alex Palou. Espanjalainen jäi voittajasta 1,507 sekuntia, vaikka viimeiset 46 kierrosta päästiin ajamaan ilman keskeytyksiä.

Paras tulokas oli tanskalainen Christian Rasmussen, joka oli Ed Carpenter Racingin Chevroletilla 12. Aika-ajoissa säväyttänyt vuoden 2021 NASCAR-mestari Kyle Larson oli ensimmäisessä Indy 500 -kisassaan 18.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com