Niclas Grönholm taituroi ykköseksi Oulussa – “Löydettiin onneksi lisää vauhtia”

20.8.2016 / 21:24
Niclas Grönholm ajaa tällä kaudella myös rallicrossin MM-sarjassa (Kuva: Jakub Nitka).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin tänään lauantaina Ouluzonen radalla vaihtelevissa olosuhteissa. Ulosajoilta, törmäyksiltä tai vastalauseilta ei Oulun asfalttipitoisella radalla vältytty ja kruunattiinpa lauantai-illassa yksi epävirallinen Suomen mestarikin.

Pistetilanteissa viiden kärjessä ei nähty muutoksia, vaan dramaattisista tapahtumista huolimatta kärkimiehet pitivät pistejohtonsa vielä viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä. Supercar-luokan osalta Oulun osakilpailu ei tuonut vielä uutta mestaria. Mestariehdokas Jere Kalliokoski joutui keskeyttämään toisella kierroksella, kun miehen auton rengas hajosi yhteenosuman seurauksena.

Luokan dramaattisessa A-finaalissa voittokaksikoksi selviytyivät “vieraskuljettajat” Niclas Grönholm, sekä Jannu Ligur. Kolmantena maaliin kurvasi Jussi-Petteri Leppihalme. Grönholmin viikonloppu ei startannut aivan toivotulla tavalla.

– Vähän oli eilen ja tänään aamusta vaikeaa, ei oikein löydetty oikeita säätöjä autoon. Löydettiin onneksi lisää vauhtia ja finaalissa sai ajaa täysillä, summaili Grönholm hankalasti alkanutta kisaviikonloppuaan ja valotti samaan hengenvetoon lajin mielekkyyden salaisuuksia.

– Kyllä se on tuo lyhyt ja intensiivinen neljä kierrosta mitä ajetaan, siellä sattuu ja tapahtuu paljon. Lisäksi lisälenkki tuo jännitystä ja räjähtävyyttä tähän touhuun ja ovathan nämä autot aivan mahtavia, virnisti Grönholm.

Mies lupaili ajavansa myös kauden viimeisessä osakilpailussa Kaanaan radalla syyskuussa, missä aikoo pistää täysillä kampoihin virallisille sarjakuljettajille.

“Mestaruus kelpaa kyllä”

SRC-luokan lauantain ykkösnimi oli Henri Haapamäki. Mies piti pintansa ykkössijalla paalupaikalta maaliin asti jättäen mestaruutta hamuavan Jussi Klemolan taakseen. Sarjan ulkopuolelta ajamaan tullut Jesse Ylitalo jätettiin finaalissa kolmanneksi.

Jussi Klemola saa jännittää SRC-luokan mestaruutta vielä siihen asti, kunnes luokan B-finaalin jälkeen tehty vastalause on käsitelty. Jos vastalause hylätään, Klemola on tuore SRC-luokan suomenmestari.

– Tosi nousujohteisesti on kausi mennyt tähän asti, tulokset ovat parantuneet jatkuvasti, kertaili Klemola SM-kautensa kulkua.

– Mestaruus kelpaa kyllä. Toki nämä ovat vielä epävirallisia tuloksia, viralliset tulokset selviävät lähiviikkoina, totesi Klemola vaatimattomaan tyyliin, mutta virnisti voitonjuhlien olevan fakta viimeistään Kaanaan osakilpailussa.

– Siellä juhlitaan tottakai!

Autokrossiluokan A-finaalissa ei muilla ollut nokan koputtamista Joni-Pekka Rajalalle. Mies starttasi paalupaikalta ja kuittasi hyvin menneen finaalin voiton nimiinsä. Toiselle sijalle itsensä selvitti Toni Kuhanen vajaan sekunnin erolla Manu Juholaan. Autokrossin mestaruusratkaisu siirtyy näiden tulosten myötä kauden päätösosakilpailuun.

Pelkkää hymyä ollut Rajala kiitteli vuolaasti autonsa suorituskykyä Oulussa.

– Todella hyvin meni päivä, auto palveli todella hyvin. Finaali meni niin kuin suunnittelin, eli heti vain lisälenkille ja tosissaan yrittämällä voittoon.

Rajala kehui myös rallicrossin SM-sarjan olevan todella hieno tapahtuma.

– Paljon porukkaa, paljon yleisöä, paljon tuttuja, tämä on erittäin hienoa. Rallicross on parasta paikan päällä!

Rallicrossin SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Kaanaan moottoriradalla 10. syyskuuta.

Oulun tulokset ja SM-pistetilanteet

Super Car

1) Niclas Grönholm
2) Jannu Ligur
3) Jussi-Petteri Leppihalme
4) Ari Perkiömäki
5) Aki Karttunen
6) Jere Kalliokoski

1) Jere Kalliokoski 73
2) Aki Karttunen 63
3) Toni Lukander 62
4) Jussi-Petteri Leppihalme 56
5) Atro Määttä 45

SRC

1) Henri Haapamäki
2) Jussi Klemola
3) Jesse Ylitalo
4) Christian Jensen
5) Tomi Rakkolainen
6) Jussi Kokkonen

1) Jussi Klemola 81
2) Henri Haapamäki 66
3) Peter Helenius 65
4) Sami Kiskola 57
5) Tomi Rakkolainen 54

Autokrossi

1) Joni-Pekka Rajala
2) Toni Kuhanen
3) Manu Juhola
4) Tuomas Venäläinen
5) Vesa Puuskamäki
6) Mika Suppo

1) Vesa Puuskamäki 76
2) Manu Juhola 69
3) Jori Seppälä 64
4) Joni-Pekka Rajala 61
5) Toni Kuhanen 54

Lue myös!

Rallin maailmanmestari mukaan jm-luokan SM-joukkuekilpailuun – ”Olen kyllä meidän porukan heikoin lenkki” (18.8.2016)
Kalliokoski keskeytti A-finaalissa – Jatkaa SM-pistejohdossa (20.8.2016)

Lähde: Rallicrossin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit