Niclas Grönholm yllättää, Skodalla Tunturiralliin – Huttusen kartturi lukee nuotteja

4.1.2019 / 18:48
Niclas Grönholm Latvian MM-rallicrossissa syyskuussa 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa viimeiset kolme kautta kilpaillut Niclas Grönholm debytoi rallissa tammikuun lopulla. Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika osallistuu rallin SM-sarjan avausosakilpailuun Rovaniemellä Skoda Fabia R5 -autolla.

On selvää, että kun Niclas Grönholmin isä on rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, niin Niclas on saanut vastaanottaa viime vuosina lähes kyllästymiseen asti kysymyksiä siitä debytoisiko hän jonain päivänä rallissa. Grönholm on kilpaillut jo usean vuoden ajan rallicrossissa ja viimeiset kolme kautta lajin MM-sarjassa. Viime vuonna Grönholm sijoittui kuljettajien MM-loppupisteissä sijalle seitsemän.

Aiemmin viime vuoden syyskuussa Grönholm pohti UrheiluUutiset.comin haastattelussa suurimpia haasteita rallikokeilun suhteen.

– Isoin kynnys lähteä koittamaan sitä on tietysti nuotti. Ehkä se olisi järkevää ensin vähän harjoitella sitä ja ottaa rauhassa, kun ei se ralli kuitenkaan ole päälaji. Ja kun kilpakuljettaja on, niin tottakai sitä haluaa aina ajaa hyvistä sijoista, Grönholm kommentoi.

Nyt Grönholmin debyyttikilpailu on päätetty ja se on rallin SM-sarjan avausosakilpailu Rovaniemellä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Grönholm lähtee legendaariseen Tunturiralliin Emil Lindholmin viime kaudella käytössä olleella Skoda Fabia R5 -autolla ja kartanlukijaksi kyytiin hyppää Antti Linnaketo, joka on lukenut menestyksekkäästi nuotteja jo usean kauden ajan Jari Huttuselle.

Arctic Lapland Rally, Tunturiralli, käynnistyy perjantaina 25. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit