MOTORSPORT

Nikaran kilpailuohjelma laajenee – Autoglym Ralli ja Suomen MM-ralli R5-kalustolla

Toyota Gazoo Racingin koulutusohjelmassa toista kauttaan kartturioppilas Sayaka Adachin kuljettajana toimivan Jarkko Nikaran kilpailuohjelma vuoden 2018 osalta laajenee.

Aiemmin tiedettiin se, että Jarkko Nikara, 31, kilpailee tällä kaudella viimevuotiseen tapaan rallin SM-sarjassa vanhemmalla Subarulla ja uutena kilpailuna mukaan ohjelmaan tuli alkuvuodesta helmikuussa ajettava Ruotsin MM-ralli, jossa Nikara nähdään Ford Fiesta R5 -auton ratissa, samoin kuin Toyota Gazoo Racingin koulutusohjelman japanilaiskuljettajat Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta.

Nyt Nikaran kilpailukalenteriin tulee lisää kilpailuja. Jouni Ampuja, koulutusohjelman valmentaja, kertoi Arctic Lapland Rallin lehdistötilaisuudessa perjantaina, että Nikara osallistuu Ford Fiesta R5:llä heinäkuussa Suomen MM-ralliin, sekä Autoglym Ralliin. Lisäksi Nikara ajaa R2-luokan autolla keväällä Italiassa yhden asfalttirallin.

Moni ihmetteli rallin SM-sarjan tänä viikonloppuna avaavan Arctic Lapland Rallin alla sitä, että miksi Nikara kilpailee Rovaniemellä vanhemmalla Subarulla, mutta reilut kaksi viikkoa myöhemmin Ruotsin MM-rallissa alla on kuitenkin R5-luokan auto. Sinivalkoinen ralliyleisö kun olisi niin mielellään halunnut nähdä Nikaran R5:n ratissa myös Tunturirallissa.

– Ainahan asioissa on taustaa. Kyllähän mekin eri asioita seurataan ja budjetti on yksi niistä. Mietittiin ja pyöriteltiin, että millä autolla tänne. Ruotsiin mennään tietysti R5:llä luokitussyistä, Subarulla ei tietenkään siellä voi ajaa, Ampuja taustoitti UrheiluUutiset.comille.

Viime kaudella Nikara sijoittui rallin SM-sarjassa SM1-luokassa kolmanneksi. Nikara on osallistunut urallaan 17 MM-ralliin ja paras sijoitus on Espanjan MM-rallin viides sija Minillä vuonna 2012.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com