MOTORSPORT

Nikaran paluu SM-sarjaan, edellinen kilpailu päättyi harvinaiseen “tasapeliin”

Jarkko Nikara ajaa vuoden ensimmäisen kilpailunsa tulevana viikonloppuna Seinäjoen SM-rallissa, Pohjanmaa Rallissa.

Jarkko Nikara, 33, on ilmoittautunut mukaan Seinäjoen SM-ralliin ja SM1-luokkaan Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla, jolla hän edellisen kerran kilpaili Vetomies-kilpailussa Jyväskylässä kesällä 2016. Jarkon veli Petri Nikara luki nuotteja, aivan kuten teki ensimmäisen kerran jo vuonna 2006 Jarkon ensimmäisessä rallissa, ja kaksikko on samassa kabiinissa myös tulevana viikonloppuna Pohjanmaa Rallissa, rallin SM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa.

Nikara hyppäsi tuon kyseisen vuoden 2016 voitokkaan Vetomies-kilpailun jälkeen Toyota Gazoo Racingin palvelukseen, missä saarijärveläinen toimi vuosina 2017 ja 2018 japanilaisen Sayaka Adachin kuljettajana yhteensä 15 rallissa. Adachi oli kahden kauden ajan mukana Toyotan haastajaohjelmassa kartturioppilaana ja tuo yhteistyö niin Adachin, kuin myös Nikaran osalta päättyi elo-syyskuun vaihteessa 2018 ajettuun Sastamala-Huittisten SM-ralliin.

– Jonkunhan se pitää hävitä.

Näihin Nikaran sanoihin päättyi taival Toyotan haastajaohjelmassa, kun Sastamala-Huittisten SM-rallissa kaksintaistelu SM2-luokan voitosta oli päättynyt Henrik Pietarista vastaan täsmälleen samaan loppuaikaan. Ja kun sääntöjen mukaan voittaja on tasa-ajan osuessa se, kumpi on ollut avauserikoiskokeella nopeampi, niin tämän kaksintaistelun vei nimiinsä Pietarinen.

Vaikka Nikara onkin kokenut ralliautoilija, ei hänkään muistanut tuolloin, että olisi koskaan aiemmin urallaan päätynyt missään rallissa täysin samaan aikaan varsinkaan, kun kyseessä on ollut yleiskilpailun tai jonkun luokan voittotaistelu.

– Junnuissa voitin Opel Astralla aikoinaan Kauppilan Matin 0,1 sekunnilla. Sitä sitten laskettiin kilpailukeskuksessa koululla, ajat kun oli vain olemassa siellä. Muutaman kerran ne joutui laskemaan laput läpi, että tuli oikein, Nikara naurahti UrheiluUutiset.comin haastattelussa vajaa vuosi sitten.

Nikara ja Adachi osallistuivat kahden kauden aikana siis yhteensä 15 ralliin, joista SM-sarjan osakilpailuja oli 11 ja MM-sarjan osakilpailuja kaksi.

– Tämä oli meidän kauden viimeinen kilpailu Sayakan kanssa. Tulevaisuudesta ei ole mitään tietoa, en tiedä miten jatketaan tästä. Tottakai haluaisin jatkaa, mukava projekti ollut kyllä kaikin puolin, Nikara kommentoi, kun Toyotan haastajaohjelman kauden 2018 viimeinen ralli oli ajettu.

Ja kuten nyt hyvin tiedetään, niin Adachin taival haastajaohjelmassa ei saanut enää tänä vuonna jatkoa, kuten ei myöskään kuljettajapuolella Hiroki Arain taival. Sen sijaan haastajaohjelman toinen kuljettaja, Takamoto Katsuta, on edelleen mukana kuvioissa ja tänä vuonna japanilainen on ehtinyt ajamaan jo kaksi SM-rallia Toyotan WRC-autolla, sekä kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Ford Fiesta R5 -autolla.

Nikaran kotiseudulta Saarijärveltä ei ole matkaa Seinäjoelle kuin reilut 150 kilometriä ja Pohjanmaa Ralli onkin tullut Nikaralle tutuksi vuosien saatossa. Vuonna 2013 Nikara taituroi Seinäjoen ympäristössä SM-rallissa yleiskilpailussa ja SM1-luokassa toiseksi ja jo silloin alla oli Mitsubishi Lancer Evo IX -auto.

Vuoden 2015 Pohjanmaa Rallissa Nikara oli jälleen Mitsubishillä SM1-luokan kakkonen, mutta yleiskilpailussa vasta viides. Yleiskilpailun voittoon ajoi SM2-luokan Subarulla Teemu Asunmaa ja SM1-luokassa Nikaran edelle ehti Teemu Suninen Skoda Fabia S2000 -autollaan. Kaksikon välinen aikaero maalissa oli 8,4 sekuntia, kun taas Juha Salo hävisi Nikaralle SM1-luokassa 2,6 sekuntia.

Näistä kuljettajista Nikara saa SM1-luokassa tulevana viikonloppuna vastaansa Asunmaan, sekä Salon, jotka molemmat ovat Pohjanmaa Rallin tämänvuotisen kilpailun ylivoimaisia voittajasuosikkeja yhdessä Emil Lindholmin kanssa. Seinäjoen SM-ralli ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna perjantaina ja lauantaina.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com