MOTORSPORT

Niko Kari GP3-testien jälkeen: “Kisavauhti ok, aika-ajovauhtia pitää parantaa”

GP3-sarjan ennen kautta ajettavat testit ovat nyt takana. Testijakso päättyi keskiviikkona Espanjan Valenciassa. Adren-tallia edustava Niko Kari, 17, on valmis kauden avaukseen Barcelonassa.

Kari oli tiistain aamupäivän sessiossa 17:nneksi nopein ja iltapäivällä kahdeksas. Keskiviikkona hän aamupäivällä yhdeksäs ja iltapäivällä kymmenes.

– Nyt on testit takana. Paljon on saatu töitä tehtyä ja menty eteenpäin, ja saimme kokeiltua ne asiat mitkä halusimmekin. Kisavauhti on kunnossa, siinä ei ole mitään sanomista. Aika-ajokierroksia pitää saada parannettua. Sitä pitää analysoida, että miten se saadaan nopeammaksi, Niko Kari sanoo.

– Tiistaina aamupäivällä oli hieman ongelmia auton kanssa. Ne kuitenkin ratkaistiin ja iltapäivällä vauhti oli ok, myöskin käytetyillä renkailla. Kaikki näyttää oikein hyvältä, mutta kuten sanoin, aika-ajovauhtia pitää parantaa. Siinä on vähän aliohjautumista mutkan alussa, ja myös tekemistä renkaan lämpöjen kanssa. Ei saada parasta piikkiä renkaasta irti, Kari miettii.

GP3-kausi alkaa Barcelonan F1-kilpailuviikonlopun yhteydessä 12.-14.5.

– Fiilis on tosi hyvä. Uskon, että pystytään taistelemaan palkintokorokesijoista. Pystyn luottamaan itseeni, ja olo paljon valmiimpi kuin viime vuonna F3:siin mennessä. Olen sinut auton kanssa, ja ehkä GP3 sopii myös paremmin ajotyyliini, Red Bullin kuljettajaohjelmaan kuuluva Kari sanoo.

Valencian testin nopein tiistaina oli Dorian Boccolacci (Trident) ja keskiviikkona Leonardo Pulcini (Arden).

Lähde: Niko Karin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com