Niko Kari sopimukseen huipputallin kanssa – “Kauteen kelpaa lähteä mahtavin fiiliksin”

21.2.2019 / 07:28
Tridentin manageri Giocomo Ricci ja Niko Kari (Kuva: Trident).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Karin ura jatkuu tänä vuonna formuloiden F3-sarjassa Trident-tallin väreissä.

F3-sarja tunnettiin vielä viime vuonna GP3-sarjana. Nimen lisäksi muitakin muutoksia on luvassa kaudelle 2019, kuten esimerkiksi uudistuneet autot. Niko Karin, 19, kanssa sopimuksen tälle vuodelle tehnyt italialainen Trident-talli sijoittui viime vuonna tallien pisteissä toiseksi ja se saavutti kauden aikana kuusi osakilpailuvoittoa.

– Tähän kauteen kelpaa lähteä mahtavin fiiliksin. Abu Dhabin testit loppuvuodesta sujuivat todella hyvin ja on mukava päästä iskemään sarjan kärkitaisteluun, viime kauden päätteeksi Trident-tiimin kalustoa hyvillä kierrosajoilla testannut Kari kommentoi tiedotteessaan.

Nykyisistä F1-kuljettajista tämän sarjan mestaruutta ovat juhlineet aiempina vuosina muun muassa Valtteri Bottas (Mercedes), sekä Charles Leclerc (Ferrari).

– Opeteltavaa riittää tottakai, uudesta autosta, tiimistä ja sen työskentelytavoista alkaen. Olen ollut viimeiset kaksi viikkoa Italiassa tutustumassa tarkemmin talliin ja sen toimintaan ja olen erittäin luottavainen tulevasta kaudesta. Tiedän, että tässä tallissa kuskeilta vaaditaan paljon ja se motivoi minua, Kari sanoo.

Karin tavoite tälle kaudelle on taistella kärkisijoituksista kaikissa osakilpailuissa.

– Uskon, että pystymme olemaan kärkitaistossa kisaviikonlopusta toiseen. Tavoitteena on napata isoja pisteitä kauden jokaisessa kilpailussa. Se vie todella pitkälle. Luotan omaani ja tiimini ammattitaitoon sataprosenttisesti. Molemmilta meiltä löytyy paljon tietotaitoa ja dataa aiemmilta kausilta ja olemme pystyneet katsomaan ja läpikäymään jo nyt paljon asioita tulevaa kautta ajatellen, Kari korostaa.

F3-sarjan kilpailut ajetaan Formula 1:n MM-sarjan Euroopan kilpailuviikonloppujen yhteydessä. Kausi käynnistyy Espanjan Barcelonasta toukokuussa.

F3-sarjan kilpailukalenteri 2019

10.05.-12.05. Barcelona, Espanja
21.06.-23.06. Paul Ricard, Ranska
28.06.-30.06. Spielberg, Itävalta
12.07.-14.07. Silverstone, Englanti
02.08.-04.08. Hungaroring, Unkari
30.08.-01.09. Spa, Belgia
06.09.-08.09. Monza, Italia
27.09.-29.09. Sotshi, Venäjä

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit