MOTORSPORT

Niko Karille kauden paras tulos, uusi aluevaltaus miellyttää – “Aivan supersiistiä”

Rata-autoilun European Le Mans -sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Monzan radalla Italiassa. Tulokaskauttaan prototyyppiautolla kilpailevalle Niko Karille viikonloppu Monzassa toi uran ensimmäisen palkintosijoituksen tässä sarjassa ja näillä autoilla.

Niko Kari, 21, kilpailee rata-autoilun European Le Mans -sarjassa EuroInternational-tiimissä ja LMP3-luokassa, tiimikavereinaan kokeneet sveitsiläinen Nicolas Maulini, 39, sekä italialainen Jacopo Baratto, 41. Kauden neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Italian Monzassa ja aika-ajo ei tälle kolmikolle juurikaan kisamenestystä ennakoinut.

– Aika-ajo oli kauden huonoin! Yhdeksännestä ruudusta lähteminen kasvattaa eron kärkeen suureksi nopeasti, Kari kommentoi tiedotteessaan.

Neljä tuntia kestäneessä kilpailussa EuroInternational-tiimin kolmikko yksi kuitenkin hyvään vauhtiin ja ruutulipulla, jonne Kari auton toi ajettuaan kilpailusta viimeisen tunnin, sijoitus oli toinen.

– Onneksi kisaan saatiin auto “jiiriin” ja vauhti oli kohdallaan, Kari iloitsi.

Aiemmin urallaan pikkuformuloissa kilpaillut Kari hyppäsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa prototyyppiauton rattiin ja nyt tullut palkintosijoitus oli tässä “maailmassa” tuusulalaisen uran ensimmäinen. Taistelu kakkossijasta oli lopulta äärimmäisen tiukka, sillä kolmanneksi sijoittunut United Autosports -tiimi taipui kolmanneksi vain 0,062 sekunnin erolla. Karia uusi aluevaltaus nyt ajettujen kolmen osakilpailun perusteella miellyttää.

– Näissä neljän tunnin kisoissa, puhumattakaan vaikkapa Le Mansin tai Span 24 tunnin vedoista, pitää sen tuhannen asian osua kohdalleen, jotta tulosta tulee. Oman suorituksen jälkeen voi vain toivoa, että myös ajopareilla olisi ns. hyvä päivä toimistossa ja että auto kestää ongelmitta maaliin. Aivan supersiistiä näillä laitteilla on laskea menemään, Kari hehkuttaa.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Portimaossa, Portugalissa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kuljettajien pisteissä neljäntenä oleva Kari taistelee tiukasti mitalista ja sama tilanne on myös Karin edustamalla EuroInternational-tiimillä, joka tiimien pisteissä on myös neljäntenä.

– Ensimmäistä kertaa sitten F4-aloituskauden pääsen ajamaan renkailla, joilla voi puskea täysillä vaikka lähdöstä maaliin. Toivottavasti matka jatkuu näiden parissa myös tulevaisuudessa, vauhtia on ollut hyvin ja se toki tuo enemmän mahdollisuuksia edetä, Kari korostaa.

ELMS Monza ja LMP3-luokan lopputulokset

1) Hippe-Lunardi (Inter Europol Competition) 4.00.34,032
2) Kari-Maulini-Baratto (EuroInternational) + 20,306
3) Boyd-Gamble-Wheldon (United Autosports) + 20,368
4) Garcia-Droux (Realteam Racing) + 1 kierros
5) Capillaire-A.Robin-M.Robin (Graff) + 1 kierros

Pistetilanteet 4/5 osakilpailua

Kuljettajat

1) Robert Wheldon (GBR) 68
1) Tom Gamble (GBR) 68
1) Wayne Boyd (GBR) 68
2) Martin Hippe (GER) 58
3) David Droux (SUI) 50
3) Esteban Garcia (SUI) 50
4) Niko Kari 47
5) Arnold Robin (FRA) 36
5) Maxime Robin (FRA) 36
5) Vincent Capillaire (FRA) 36

Tiimit

1) United Autosports 68
2) Inter Europol Competition 58
3) Realteam Racing 50
4) EuroInternational 47
5) Graff 36

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Niko Karin kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com