Niko Karin tyly kohtalo, potkut pari päivää ennen kauden avausta – “Haastava tilanne”

3.7.2020 / 12:09
Niko Kari koki kovia alkavan kauden kynnyksellä (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Tshekkiläistiimi Charouz Racing System päätti korvata Niko Karin tshekkiläiskuljettajalla vain pari päivää ennen FIA Formula 3 -sarjan kauden avausosakilpailua.

Formula 1:n MM-sarjan yhteydessä ajettavan FIA Formula 3 -sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Red Bull Ringillä, Itävallassa. Kauden avauksessa radalla mukana piti olla myös Niko Kari, 20, mutta torstaina julkaistun tiedotteen mukaan Kari on saanut potkut tshekkiläistiimi Charouz Racing Systemiltä.

– Tilanne on juuri nyt sekava. Minulla oli voimassa oleva kuljettajasopimus koko kaudesta ja olin valmistautunut kauden alkuun huolellisesti. Emme vielä tiedä mitä tuleman pitää, mutta varmuudella tänä viikonloppuna en ole viivalla mukana, Kari kommentoi tilannetta tiedotteessaan.

Tshekkiläistiimi ilmoitti päätöksestään Karille keskiviikkona. Karin tilalle tulee tshekkiläinen Roman Stanek, Saksan Formula 4 -sarjan viime vuoden juniorimestari. Tiimin muut kuljettajat ovat brasilialainen Igor Fraga, sekä saksalainen David Schumacher. Koronapandemian takia Formula 3 -kausi on typistynyt kahdeksaan osakilpailuun ja niistä kolme ensimmäistä ajetaan seuraavan kahden viikon aikana. Tämä ei ainakaan helpota Karin tilannetta.

– Nyt heti alkuun on kolme kisaviikonloppua peräjälkeen. Vaikka tilanne tallin kanssa selkenisi, niin yksikin väliin jäänyt osakilpailu tarkoittaa mestaruus- tai mitalimahdollisuuksien katoamista, sillä kaikki tulokset lasketaan loppupisteisiin. Kaksi päivää ennen kauden alkua purettu kuljettajasopimus on urani kannalta haastava tilanne, Kari korostaa.

Tiedotteen mukaan Kari tulee tiedottamaan tilanteestaan lisää lähiviikkoina.

FIA Formula 3 kilpailukalenteri 2020

04.07.-05.07. Red Bull Ring, Itävalta
11.07.-12.07. Red Bull Ring, Itävalta
18.07.-19.07. Hungaroring, Unkari
01.08.-02.08. Silverstone, Englanti
08.08.-09.08. Silverstone, Englanti
15.08.-16.08. Barcelona, Espanja
29.08.-30.08. Spa-Francorchamps, Belgia
05.09.-06.09. Monza, Italia

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit