Niko Mäkinen saalisti Riihimäeltä kuudennen sijan – “Kaasu pohjassa toi kohtuullisen tuloksen”

21.5.2017 / 09:32
Niko Mäkinen ajoi Fordin ruutulipulle SM3-luokan kuudentena (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kauden neljäs SM-ralli on ajettu Riihimäellä. Niko Mäkinen ja kartturi Antti Haapala olivat kovan paikan edessä ennen kilpailua, Riihimäellä kun pitäisi ajaa varmasti maaliin ja saada mahdollisimman iso pistepotti.

Ford Fiesta R2:lla SM3-luokassa kilpaileva pari oli talven kilpailuista kerännyt 14 pistettä ja tällä määrällä sijoitus oli 11.

– Oli vähän paineita ennen kisaa. Keskeytys ekasta osakilpailusta, sitten parissa seuraavassa auto temppuili joten faktahan oli, että pisteitä pitää nyt haalia kasaan. Perjantaina kun päästiin Antin kanssa nuotittamaan, alkoi olla kuitenkin aika vapautunut fiilis, huomattiin että tulee hyvät piirustukset paperille, Mäkinen kommentoi.

Kilpailu alkoi lauantaina aamupäivällä ja maalissa kaksikko oli jo alkuillasta. Ensimmäinen erikoiskoe meni sujuvasti, kun Mäkinen ajoi kuudenneksi. Sen jälkeen vauhti oli vaihtelevaa, mutta pysyi kympin nipussa aina viimeisille erikoiskokeille asti. Kahdelle viimeiselle pätkälle Mäkinen löysi hauiksensa.

– Jotenkin tuntui, että ensimmäisillä pätkillä ei oikein saatu kaikkea irti. Kakkonen meni ihan ajeluksi, yritys puuttui ja jäätiin kärjestä ihan liian paljon. Sehän alkoi pikku hiljaa kasaamaan painetta pönttöön ja venttiili avattiin iltapäivällä. Kutosella vähän pasmat sekosivat, kun heti lähdöstä aukesi takaluukku ja vedettiin koko pätkä tuuletus päällä, mutta ihan hyvin sekin meni.

– Saatiin hyvä rytmi päälle oikeastaan puolilta päivin ja pidettiin kaasu pohjassa. Nyt se toi kohtuullisen tuloksen, tosin hieman harmittaa ettei pystytty kampeamaan vitospaikalle, se jäi alle sekunnin päähän eikä seuraavakaan sija kaukana ollut. Mutta tyytyväinen olen, seuraavassa kisassa taas petrataan, Mäkinen kertoo.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa kolmen viikon päästä.

Riihimäki-rallin SM3-luokan lopputulokset

1) Samuli Vuorisalo (Ford) 50.00,4
2) Olli Pollari (Citroen) + 4,6
3) Miika Hokkanen (Ford) + 12,3
4) Taisko Lario (Peugeot) + 21,1
5) Jaakko Lavio (Renault) + 27,5
6) Niko Mäkinen (Ford) + 28,2

Lähde: Niko Mäkisen tiedote


Facebook kommentit