Niskala ja Forsell snowcrossin SM-viikon Suomen mestareiksi

13.3.2024 / 12:04

[ A- ] / [ A+ ]

Onni Niskala nappasi moottorikelkkailun snowcrossin Suomen mestaruuden, kun laji oli ensikertaa mukana monilajitapahtuma SM-viikolla Jyväskylässä viime viikonloppuna. Naisissa SM-kultaa pokkasi Saga Forsell.

Snowcross oli ensimmäistä kertaa osa laajaa lajikirjoa valtakunnallisella SM-viikolla. Moottorikelkkojen estradina toimi Hippoksen vanha pesäpallostadion, missä snowcrossin SM-viikon Suomen mestaruudesta kisattiin kerrasta poikki -systeemillä kahdessa luokassa: avoin Pro ja Pro Lite sekä avoin naiset.

Tavallisesti Pro- ja Pro Lite -luokka kilpailevat omissa lähdöissään SM-sarjassa, mutta SM-viikolla luokat oli yhdistetty. Lauantaisen finaalin ja Suomen mestaruuden vei Pro Lite -luokan tulokaskuljettaja Onni Niskala. Himmeämmät mitalit menivät Pro-luokkalaisille, kun SM-hopean vei Aleksi Rehu ja -pronssin Roy Ylä-Onnenvuori.

– Ajoni kulki ja kelkkani toimi mahdottoman hyvin. Kelkkani uusi alusta sopi käteeni todella hyvin. Rata oli tavallista lyhyempi, mutta kisa oli hienosti järjestetty. Annan arvoa tälle Suomen mestaruudelle ja fiilis on tosi hyvä.

– Yllätyin voitostani, koska olin sairastellut ja minulla on ollut vähän ongelmia keuhkojen kanssa. Mutta olihan se mukavampi ajaa kärjessä, kun ei tarvinnut syödä muiden lennättämää lunta, Niskala kertoi sarjan tiedotteessa.

SM-viikon nelospaikan lunasti Aleksi Juntunen ennen Aki Pesosta. Tuloslista oli yllätyksellinen, sillä Pesonen on Pro-luokan SM-sarjassa toisena ja Juntunen neljäntenä, kun puolestaan SM-viikon mitalisteista Rehu löytyy SM-sarjasta vitospaikalta ja Ylä-Onnenvuori hänen perästään.

SM-viikon Suomen mestari Niskala on Pro Lite -luokan SM-sarjassa viidentenä. Pro Liten SM-sarjaa suvereenisti tänä vuonna hallinneen Topi Rinteen SM-viikon finaalin lähtö meni täysin pieleen ja hän jäi lopulta sijalle 11.

Naisten avoimessa luokassa SM-viikon Suomen mestariksi kruunattiin Saga Forsell, joka myös johtaa perinteistä naisten SM-sarjaa.

– Suomen mestaruus maistuu hyvältä, kun nyt oli tämänlainen kerrasta poikki -kilpailu. Ei saanut tulla virheitä, eikä voinut loistaa tuurilla. Oma ajoni ei ollut niin hyvää, mutta sain silti pidettyä ykkössijan finaalissa. Rata oli lyhyt ja ohittaminen vaikeaa, mutta varma ajoni ja hyvä pelisilmäni lähdössä ratkaisivat voiton, Forsell sanaili onnellisena.

SM-viikon naisten Suomen mestaruushopeaa vei Emma Laamanen, joka myös löytyy SM-sarjan kakkospaikalta. SM-viikon pronssia otti Victoria Laine. Neljäs oli Mila Nevalainen ja viides Noora Turunen. SM-sarjassa kolmantena oleva Venla Kauvosaari keskeytti SM-viikon finaalin.

Snowcrossin Suomen mestaruuskausi päättyy 26.-27. huhtikuuta. Sitä ennen Joensuussa järjestetään MM-sarjan toinen osakilpailu 13.-14. huhtikuuta.


Facebook kommentit