Nopeaa reagointia: Citroen hyllyttää Meeken Puolan MM-rallin ajaksi

11.6.2017 / 21:43
Kris Meeken kausi 2017 on ollut synkkä ja mustavalkoinen (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kris Meeken jatkuvat ajovirheet ja nollatulokset ovat saaneet Citroen-tallin reagoimaan tilanteeseen. Meeke ei osallistu seuraavaan MM-ralliin Puolassa.

Citroen Racing tiedotti päätöksestään sunnuntai-iltana. Talli hyllyttää Kris Meeken yhden osakilpailun ajaksi ja näin ollen Puolassa Citroenin värejä edustavat Andreas Mikkelsen, Craig Breen, sekä Stephane Lefebvre.

– Useiden pettymysten ja heikkojen tulosten johdosta olemme pyytäneet, että Kris Meeke ei osallistuisi seuraavaan ralliin. Kris myönsi, että tämä olisi tiimin etujen mukainen päätös ja haluammekin kiittää häntä siitä ymmärryksestä, Citroenin tallipäällikkö Yves Matton sanoo tallin tiedotteessa.

Meeke ajoi reilu vuosi sitten Suomen MM-rallissa komeaan voittoon, mutta tuon jälkeen tulokset ovat olleet lähinnä romua erikoiskokeiden pientareilla. Vuoden 2016 Suomen MM-rallin jälkeen Meeke on ajanut 10 MM-rallia, joista saldona on yksi voitto, tämän vuoden Meksikon osakilpailusta, ja yhteensä vain kaksi pistesijoitusta, kun viime vuoden Walesin osakilpailusta tuli viides sija. Pisteettömiä kisoja on siis peräti kahdeksan ja näistä suurin osa ulosajojen pilaamia.

Tällä kaudella Meeke on jäänyt ilman MM-pisteitä seitsemästä ajetusta osakilpailusta kuudessa. Mattonin mukaan Meeken seuraava MM-ralli on heinäkuun lopulla ajettava Suomen MM-ralli.

– Tämä tauko antaa hänelle mahdollisuuden ladata akkujaan ja rentoutua hyvin ilman paineita ennen valmistautumista Suomen MM-ralliin. Hän voitti vuosi sitten sen rallin täydellisen esityksen päätteeksi. Toivommekin, että hän palaa tauon jälkeen entistäkin vahvempana takaisin, Matton toivoo.

Citroen on Italian MM-rallin jälkeen valmistajien MM-pisteissä viimeisenä eli neljäntenä ja ranskalaistalli on jäänyt jo varsin kauaksi kolmesta muusta tallista. Citroen testaa ennen Puolan MM-rallia neljän päivän ajan Mikkelsenin, Breenin ja Lefebvren toimiessa kuljettajina.

Lue myös! Näkökulma: Meeke on kaivanut itselleen kuopan, josta ei enää nousta ylös (9.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit