Nopeuden osalta ei huolta, rengasrikot Toyotan murheena – “Iso positiivinen asia”

1.4.2019 / 06:33
Toyota-talli jäi ilman palkintosijoitusta Korsikassa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racing -tallille Korsikan MM-ralli oli tuloksellisesti pettymys, mutta Toyotan nopeutta asfaltilla ei kyseenalaista kukaan. Sen sijaan rallin MM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Tommi Mäkisen johtaman tallin murheenkryyni olivat rengasrikot.

Ilman lauantaista rengasrikkoaan MM-pistejohtajana Korsikan MM-ralliin lähtenyt Ott Tänak olisi taistellut tiukasti kilpailun voitosta ja samoin Toyotan muut kuljettajat, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke, olisivat varmasti olleet mukana taistelussa kärkisijoituksista ilman rengasrikkoja. Vauhtinsa puolesta Toyotan ei tarvitse murheita kantaa, siitä osoituksena muun muassa kuusi pohja-aikaa viikonloppuna, sekä Power Stage -erikoiskokeen ylivoimainen kaksoisvoitto.

– Power Stage oli meidän päätavoitteemme sunnuntaina ja sekä Kris, että Ott tekivät hienoa työtä nappaamalla maksimipisteet. Power Stage myös osoitti sen kuinka nopea automme on asfaltilla ja tämä on se iso positiivinen asia minkä otamme mukaan tästä viikonlopusta, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi tiedotteessa.

Kokonaistuloksissa Tänak oli kuudes, Meeke yhdeksäs ja Latvala kymmenes. Tulos tiesi sitä, että Tänak putosi kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi ja saman koki myös Toyota autonvalmistajien MM-sarjassa. Tosin erot etenkin kuljettajien MM-pisteissä ovat minimaalisen pienet, sillä Tänakilla on pistekärki Thierry Neuvilleen eroa vain viisi pistettä.

– Nyt meidän täytyy tutkia ne ongelmat mitä meillä oli rallin aikana ja oppia niistä, koska ilman niitä tulos täällä olisi ollut erittäin hyvä. Mestaruustaistelut ovat edelleen todella tasaisia ja me lähdemme hyvällä itseluottamuksella seuraaviin kilpailuihin, Argentiinaan ja Chileen, Mäkinen päätti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinan sorateillä 25.-28. huhtikuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit