MOTORSPORT

Nordgren kahdeksas Bohemiassa, Kopecky jälleen voittoon – “Ehdottomasti lyhyen urani vaikein kisa”

Juuso Nordgren ja kartanlukija Tapio Suominen sijoittuivat viikonloppuna ajetussa Bohemia Rallissa, Tshekin rallisarjan kauden viidennessä osakilpailussa, kahdeksanneksi.

Lauantaina ja sunnuntaina asfaltilla ajettu Bohemia Ralli käsitti 15 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 158,65 kilometriä, joista lauantain osuus oli reilut 78 kilometriä ja sunnuntaina ohjelmassa oli noin 81 kilometrin urakka. Perjantain jälkeen Juuso Nordgren, 21, oli yleiskilpailussa sijalla kymmenen. Eroa kärkeen, tiimikaveri Jan Kopeckyyn, kertyi minuutti ja 46 sekuntia.

– Hyvin selkeät ohjeet tuli tiimiltä, miten täällä pitää ajaa ja siinä tavoitteessa olemme pysyneet. Vähän tyhmää vain ajella, mutta kun miettii, että kolme edellistä kisaa on mennyt pieleen, niin tämä on ihan hyvä tulos. Mutta ei tämä silti meidän todellinen asvalttivauhti ole. Olemme tietoisesti ajaneet hiljaa, mutta ero on kasvanut yllättävän suureksi, Nordgren kommentoi tiedotteessaan.

Aiemmin keväällä Nordgren ajoi ensimmäisessä asfalttirallissaan komeasti kolmanneksi. Bohemia Rallin tiet olivat kuitenkin täysin erilaiset kuin Sumava Rallissa huhtikuussa.

– Haastavia pätkiä, paljon haastavampia kuin Sumavan kisassa. Paikalliset kuskit ajavat kovaa, mutta me emme aja mestaruuspisteistä. Jatketaan samalla tavalla, mutta pyritään nostamaan vähän vauhtia, Nordgren suunnitteli lauantai-iltana sunnuntain erikoiskokeet mielessään.

“Roomaan on nyt huomattavasti helpompi lähteä”

Sunnuntain erikoiskokeilla Nordgren oli koko porukan kuudenneksi nopein kuljettaja ja eroa Kopeckyyn kertyi toisen ajopäivän aikana reilut puoli minuuttia. Lopputuloksissa karkkilalaisen sijoitus oli kahdeksas, vajaat kaksi ja puoli minuuttia Kopeckya perässä.

– Suhteellisen ehjä päivä, ei mitään suurta draamaa ollut missään vaiheessa. Tänään jäimme noin puoli sekuntia kilometrillä, kun eilen hävisimme noin sekunnin. Tällä vauhdilla olisi pitänyt eilenkin ajaa, sillä eilen ajoimme vähän turhankin hiljaa. Aika neutraali fiilis, mutta tuloksena tämä ei ole oikein mitään. Tavoitteena oli ajaa auto ehjänä maaliin ja siinä onnistuttiin, Nordgren paketoi Bohemia Rallin antia.

Lauantain tavoin Nordgren korosti vielä sunnuntainakin, että kyseessä oli tiestön puolesta erittäin haastava kilpailu. Pitää muistaa, että Nordgrenille kyseessä oli vasta uran toinen asfalttikilpailu.

– Tämä oli ihan erilainen verrattuna Sumavan kisaan. Paljon haastavampaa ja pidon, sekä pinnan vaihteluja oli paljon. Lyhyelläkin pätkällä saattoi olla monta erilaista pintaa, joten sopeutuminen ei ollut helppoa. Tämä oli ehdottomasti lyhyen urani tähän asti vaikein kisa, Nordgren painotti.

Suomen MM-ralli heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jää Nordgrenilta väliin. Seuraavan kerran Nordgren ja kartanlukija Tapio Suominen nähdään kilpailemassa Rooma Rallissa, rallin EM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa, joka ajetaan 20.-22. heinäkuuta. Kolmipäiväisessä kilpailussa on luvassa jälleen asfalttia ja yli 200 ek-kilometrin verran.

– Kolme edellistä kisaa (Portugalin MM-ralli, sekä Kreikan ja Kyproksen EM-rallit) olivat todella rikkonaisia ja varsinkin edellisen Kyproksen kisan jälkeen fiilis oli todella alhaalla. Mutta Roomaan on nyt huomattavasti helpompi lähteä, kun on ehjä kisa alla, Nordgren päätti.

Voittoon Bohemia Rallissa ajoi siis Kopecky, jonka voittoputki Tshekin rallisarjassa on jatkunut nyt jo neljän vuoden ja yhteensä 22 kilpailun verran. Skodan tehdastiimin kolmas kuljettaja, norjalainen Ole Christian Veiby, oli kolmas. Talvella Itävallan rallisarjan avausosakilpailussa rajussa ulosajossa loukkaantuneen Raimund Baumschlagerin paluu ralliauton rattiin kilpailujen osalta toi yleiskilpailun 11. sijan.

Bohemia Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Jan Kopecky (Skoda) 1.28.12,3
2) Vaclav Pech Jr (Ford) + 37,6
3) Ole Christian Veiby (Skoda) + 1.18,3
4) Vojtech Stajf (Skoda) + 1.26,2
5) Filip Mares (Skoda) + 1.26,3
6) Jan Cerny (Ford) + 1.36,7

———-

8) Juuso Nordgren (Skoda) + 2.23,1

Lue myös! Eerik Pietarinen ajoi San Marinossa neljänneksi – ”Tämä oli todella hyvää kokemusta meille” (2.7.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com