Nordgrenille arvokasta kokemusta Italian asfaltilta – “Vauhti ei ollut sitä mitä toivottiin”

24.7.2018 / 09:48
Juuso Nordgren ajoi Italian EM-rallissa seitsemänneksi (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa sijoittui viime viikonloppuna Italian asfaltilla ajetussa EM-rallissa seitsemänneksi. Karkkilalainen ei ollut tyytyväinen vauhtiinsa uran kolmannessa EM-rallissa, mutta maaliinpääsyn myötä tärkeitä kilometrejä ja kokemusta kertyi jälleen iso määrä.

Juuso Nordgrenin ensimmäinen täysi kausi Skodan tehdastallissa on tuonut nuorukaiselle jo tässä vaiheessa vuotta runsaasti kilpailukokemusta. Rallin MM- ja EM-sarjat, sekä Tshekin rallisarja ovat vieneet Nordgrenia ja kartanlukija Tapio Suomista kuudessa ajetussa kilpailussa viiteen eri maahan. Viime viikonloppuna vuorossa oli uran kolmas EM-ralli, joka ajettiin Italian asfaltilla. Tuloksena oli yleiskilpailun seitsemäs sija.

– Tämä ei ollut hyvä, eikä huono kisa. Vauhti ei ollut sitä mitä toivottiin, mutta kaksi päivää ajettiin ilman ongelmia. Tärkeää kuitenkin saada ehjiä kisoja, jotka rakentavat itseluottamusta, Nordgren korostaa tiedotteessaan.

Kun Kreikan EM-rallissa sijoitus oli rengasrikkojen myötä kaukana kärkikymmenikön ulkopuolella ja Kyproksella taival päättyi keskeytykseen, niin nyt tullut seitsemäs sija on Nordgrenille tähän mennessä uran paras sijoitus EM-sarjassa. Eroa voittoon ajaneeseen Alexey Lukyanukiin kertyi reilut kaksi ja puoli minuuttia.

– Huomattiin, ettei pystytä turvallisella tasolla vastamaan muiden vauhtiin. Tämä oli kovatasoisimpia ja vauhdikkaimpia kisoja, jossa olen ollut mukana. Pidonvaihteluita ei ollut niin paljon kuin Tshekeissä, mutta mutkia oli paljon enemmän. Sunnuntain pätkissä oli vähän samaa kuin Korsikassa ja Monte Carlossa. Tien tyyppi vaihteli paljon, välillä oli kapeaa ja hidasta ja välillä nopeaa ja leveää tietä, Nordgren kuvailee.

EM-sarjassa kuljettajien ikähaitari tunnetusti on varsin laaja ja etenkin Italian tyyliset kilpailut vaativat kuljettajalta kokemusta, mikäli näissä olosuhteissa haluaa pärjätä. Kun lopputuloksia tarkastelee, niin 21-vuotias Nordgren oli kärkikymmenikön nuorin kuljettaja. Edelle tuloksissa mahtuivat muun muassa 37-vuotias Lukyanuk, 44-vuotias Giandomenico Basso, sekä 38-vuotias Bruno Magalhaes.

– Maaliin ajettiin ja saatiin kokemusta. Kuten sanoin, tämä oli yksi kovatasoisimmista kisoista, missä olen ollut ja kova kilpailu kehittää eniten. Pystyttiin välttämään kaikki ongelmat ja varsinkin lauantaina muille kuskeille tuli paljon rengasrikkoja, kun isoja kiviä oli noussut tielle. Siinä kivien kiertämisessä häviää ehkä muutaman kymmenyksen, mutta parempi sekin kuin hävitä kymmeniä sekunteja puhjenneen renkaan takia, Nordgren muistuttaa.

Erityisesti yksi saatu oppi Italian asfaltilta nousi nyt ajetun kilpailun myötä Nordgrenin puheissa esiin.

– Huomasin, että pitkissä mutkayhdistelmissä on eniten tekemistä. Pitää löytää tietynlainen pehmeys ja oppia, miten vauhdin saa pidettyä yllä, sillä muualla on yleensä kiihdytys ja jarruttaminen mutkaan, mutta täällä oli pitkiä mutkayhdistelmiä. Niissä vauhdin ylläpitäminen on avainasemassa, Nordgren päätti.

Nordgrenin ja Suomisen seuraava kilpailu on näillä näkymin Tshekin EM-ralli elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kyseessä on samalla myös Tshekin rallisarjan kauden kuudes osakilpailu.

 

 

Lue myös! Voitto nosti Lukyanukin EM-sarjan johtoon – ”Pitkä ja kova kilpailu, paljon tapahtumia” (24.7.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin EM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit