Nordgrenilta hyväksyntä keinotekoisille hidasteille – “Eivät luonnollisia, mutta kaikille kuskeille samat”

26.7.2017 / 09:05
Juuso Nordgren nelivetodebyytissään Riihimäen SM-rallissa toukokuussa (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna Suomen MM-rallissa WRC3-luokassa kolmanneksi ajanut Juuso Nordgren osallistuu tänä vuonna TGS-tiimin Skoda Fabia R5 -autolla WRC2-luokkaan. Rallireitin nuotitukselta tavoitettu Nordgren kertoo ensimmäisestä silmiinpistävästä muutoksesta.

– Hidasteita ja shikaaneja näyttää reitillä olevan aika paljon, mutta baanat näyttävät olevan hyvässä ja nopeassa kunnossa, viime vuonna Suomen MM-rallissa Tulevaisuuden Tähti -kuljettajana kilpaillut Juuso Nordgren kertoo tiedotteessaan.

Keinotekoiset hidasteet ovat herättäneet keskustelua sekä kuljettajissa, että katsojissa. Nordgren myöntää turvallisuusaspektin, jolla saadaan keskinopeuksia laskettua varsinkin nykyisillä WRC-autoilla. Karkkilalainen valitsee ennemmin hidasteet, kuin reitin viemisen pienemmille teille.

– On hyvä, että kaikki legendaariset Ouninpohjat ja muut ovat kisassa mukana. Eivät nämä hidasteet ole kuitenkaan kovin luonnollisia, mutta ne ovat kaikille kuskeille samat ja myös aika haasteellisia paikkoja. Varmasti ne myös muuttavat reitin luonnetta, Nordgren pohtii.

Nordgrenin testisuunnitelmat menivät uusiksi kerrasta, kun hänen ajamansa Skoda kaatui Sastamalassa ajetussa testikisassa kaksi viikkoa sitten ja auto lähti tehtaalle “suoristettavaksi”. Vara-autoksi saatiin Kalle Rovanperän Skoda, joka tosin oli vielä viime viikonloppuna kilpailukäytössä Latviassa.

– Iso kiitos tiimille ja Kallelle, että tämä onnistui. Kisa päättyi sunnuntaina ja eilen (maanantaina) ajoimme samaisella autolla jo 100 kilometriä testiä, joten kunnioitettava suoritus TGS:n porukalta, Nordgren kehuu.

Vaikka autot ovat samanlaiset, ei Nordgren halunnut lähteä ajamaan nuoremman Rovanperän säädöillä, vaan otti heti oman “setupin” mukaiset asetukset autoonsa.

– Ei nyt hirveästi eri säädöt, mutta me tähtäämme “Jyskälään”, jossa on paljon hyppyjä ja ylityksiä. Kalle taas on tottunut Latviassa ajamaan muuten kovavauhtisilla teillä, joten säädöt eivät menisi ihan yksi yhteen.

Nordgren myöntää, ettei valmistautuminen ole ollut aivan optimaalisin, mutta kaiken säätämisen jälkeen on hyvä fiilis. Hyvin sujuneet testit ovat tuoneet tarvittavan rentouden ja Nordgren yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa ovat valmiina torstaina alkavaan ralliin.

– Pääasia, että päästäisiin koko pitkä kisa ehjänä maaliin. Viime vuonna meillä oli ihan hyvin vauhtia, mutta oli aika rikkonainen kisa. Uskon, että ehjällä suorituksella olemme WRC2-luokassa viiden joukossa, Nordgren sanoo.

Teksti: Juuso Nordgren Racingin tiedote


Facebook kommentit