Nouseeko Chile rallin MM-sarjaan kaudella 2019? – “Maailman parhaat rallitiet”

21.12.2017 / 14:03
Jari-Matti Latvala Argentiinan MM-rallissa huhtikuussa 2017 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Brittiläisen Motorsport News -lehden mukaan Chile on nousemassa mukaan rallin MM-sarjaan kaudella 2019.

Rallin MM-sarjan kilpailukalenteri kauden 2018 osalta koki muutoksia kauteen 2017 nähden siinä, että Puolan MM-ralli putosi pois ja Turkin osakilpailu tekee paluun MM-sarjaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Uusi kausi ei ole vielä ehtinyt edes käynnistyä, kun jo kauden 2019 kilpailukalenterista käydään taustalla kovaa vääntöä. Sarja on laajenemassa 14 osakilpailun mittaiseksi ja tuo 14. osakilpailu saattaa hyvinkin olla varsin eksoottiselta vaihtoehdolta kuulostava Chile.

– Olemme hyvin lähellä sopimusta. Tämä olisi hienoilla ja sulavilla teillä Chilen metsissä ajettava ralli, jonka reitti kulkisi merenpinnan tasolta aina Andien vuoristoon ja 2000 metriin asti. Siitä mitä olemme nähneet tähän mennessä, niin Chile ei missään tapauksessa olisi niin kaukana kaikesta muusta kuin jotkut kilpailut ovat, rallin MM-sarjan toimitusjohtaja Oliver Ciesla kommentoi brittiläisen Motorsport News -lehden haastattelussa.

Chile on pitkä ja kapea maa Andien ja Tyynenmeren välissä, Etelä-Amerikan länsipuolella ja sen väkiluku on reilut 17 miljoonaa. Chilessa tullaan ajamaan testikilpailuna toimiva ralli huhtikuussa viikkoa ennen Argentiinan MM-rallia ja siitä saadun kokemuksen perusteella WRC:n promoottori ja autourheilun kansallinen keskusliitto FIA tulevat tekemään päätöksen nouseeko Chile mukaan rallin MM-sarjaan kaudella 2019 vai ei.

– Ralli on Chilessa toiseksi suosituin urheilulaji heti jalkapallon jälkeen. Chilessa on ajettu RallyMobil-sarjaa 18 vuoden ajan ja MM-sarjan osakilpailun järjestäminen olisi meille seuraava askel. Me myös olemme valmiita siihen. Erikoiskokeet ajetaan leveillä ja nopeilla teillä ja kyseessä ovat alustaltaan ehkä maailman parhaat rallitiet, Chilen rallin organisaation edustaja Sebastian Etcheverry hehkuttaa.

Myös Japani on ilmoittanut haluavansa takaisin rallin MM-sarjan osakilpailun järjestäjämaaksi. Japanissa ajettiin MM-ralli vuosina 2004-2008, sekä 2010. Sen sijaan Kroatian haaveet MM-rallin järjestämisestä ovat haihtumassa, koska sopivaa ajankohtaa ei sille tunnu löytyvän millään. Uuden-Seelannin MM-rallin ympärillä käydyt keskustelut ovat hiljentyneet lähes totaalisesti.

Rallin MM-sarja kauden 2018 osalta käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Monte Carlon legendaarisella osakilpailulla Ranskassa.

 

Vaunula

 

Rallin MM-sarjan kilpailukalenteri 2018

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Motorsport News


Facebook kommentit