Odotettu rallin SM-sarjan avaus käynnistyy perjantaina Rovaniemellä – “SM-sarjan Monte Carlo”

27.1.2017 / 07:33
Tunturiralli käynnistyy perjantaina perinteiseen tapaan Lordin aukiolta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja vuosimallia 2017 polkaistaan käyntiin perjantaina Rovaniemellä, kun järjestyksessään jo 52. Tunturiralli starttaa Lordin aukiolta puolenpäivän aikaan. Kaksipäiväinen arktinen seikkailu pitää sisällään 10 erikoiskoetta ja maaliin saavutaan lauantaina iltapäivällä.

Tarunhohtoinen Tunturiralli on kerännyt tänä vuonna mukaan peräti 151 autokuntaa. Näistä SM1-luokassa kilpailee 33, SM2-luokassa 16, SM3-luokassa myös 16 ja SM4-luokassa 12 kilpailijaparia. Jokaisessa luokassa taistelu voitosta ja kirkkaimmista sijoituksista tulee olemaan erittäin jännittävää seurattavaa ja erityisesti yleiskilpailussa voittajaehdokkaita on useita.

Kahtena edellisenä vuonna Tunturirallissa voittoa juhlinut Juha Salo on ollut ykkönen tässä rallissa kautta aikojen peräti kuusi kertaa. Salo onkin rallin historian menestynein kuljettaja ja siinä missä kuljettaja hakee tänä vuonna palkintokaappiinsa jo seitsemättä voittoaan, niin Salon uusi kartanlukija Jarno Ottman sen sijaan janoaa ensimmäistä Tunturin voittoaan.

Viime vuonna Tunturirallin voitossa tiukasti kiinni aina viimeiselle erikoiskokeelle asti ollut Jarkko Nikara lähtee nyt matkaan Tommi Mäkinen Racingin rakentamalla Subarulla. SM2-luokan kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa puolestaan hyppää SM1-luokkaan ja alleen Asunmaa saa Skoda Fabia R5:n. Samanlaisella kalustolla ovat liikkeellä myös Marko Mänty, Mikko Lehessaari, Jukka Ketomäki, sekä Ville Ruokanen, jotka kaikki ovat potentiaalisia menestysehdokkaita tulevassa kilpailussa.

Kilpailu niin yleiskilpailun, kuin SM1-luokankin puolella tulee olemaan todella jännittävää seurattavaa, sillä tunkua kuumimpaan kärkeen on paljon. Hyvää kauden avausta Tunturirallista metsästävät em. kuljettajien lisäksi myös Joonas Soilu, Mikko Eskelinen, Jussi Vainionpää, Jukka Kasi, Tomi Tukiainen, Jesse Turunen, sekä Tommi Mäkisen japanilaissuojatit Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta.

SM2- ja SM4-luokassa kenttä auki uusille hallitsijoille

SM2-luokassa kenttä on avoin uudelle hallitsijalle, kun luokkaa vuosina 2015-2016 dominoinut Asunmaa siirtyi tänä vuonna siis SM1-luokkaan. Vuoden 2015 SM2-luokan loppupisteissä kolmanneksi sijoittunut ja samana vuonna Tunturirallissa SM2-luokassa kolmanneksi ajanut Kristian Kiviniemi on yksi vahva ehdokas uudeksi hallitsijaksi. Ville Hautamäki puolestaan lähtee tänä vuonna tavoittelemaan viime vuotisen SM2-luokan SM-pronssin kirkastamista. Antti Selivaara ja Eerik Pietarinen ovat muut ennakkoon suurimmat ennakkosuosikit em. kuljettajien lisäksi.

SM3-luokassa hallitseva Suomen mestari Anssi Rytkönen saa vastaansa tänä vuonna useita nälkäisiä haastajia, joista Henrik Pietarinen, Jussi Lindberg, Miika Hokkanen, Taisko Lario, Tommi Hatakka, sekä Tunturirallin vuonna 1995 voittaneen Sebastian Lindholmin poika Emil Lindholm tulevat kaikki olemaan nimiä, joiden sijoittuminen kuumimpaan kärkeen ei yllättäisi.

Jesse Turunen voitti viime vuonna SM4-luokan Suomen mestaruuden ja siirtyi täksi kaudeksi suoraan kuninkuusluokkaan, joten pikkuluokan mestarin titteli on SM2-luokan tavoin avoin uudelle hallitsijalle. Viime vuonna SM-hopealle tässä luokassa ajanut Esa Ruotsalainen on ehdottomasti yksi suurimpia voittajasuosikkia niin Tunturirallissa, kuin mestaruustaistelussakin. Ykköshaastaja tulee mitä suuremmalla todennäköisyydellä olemaan SM-pronssia viime vuonna napannut Joonas Lindroos.

Muita mielenkiintoisia nimiä SM-luokkien ulkopuolella tämän vuotisessa Tunturirallissa ovat mm. rallin MM-sarjasta tuttu Yazeed Al-Rajhin, rallidebyyttinsä tekevä Duudsoneiden Jarno “Jarppi” Leppälä, ns. superautopajaa Nokialla pyörittävä Esa Schroderus, sekä historic-luokassa Mazda RX7:llä ajava ranskalainen Philippe Gache, joka urallaan on osallistunut mm. Indy 500 -kilpailuun, Le Mansin 24 tunnin kilpailuun, sekä Dakar-ralliin.

 

Kuva: Jari Hotti

Tunturirallissa yleiskilpailun voittajapari palkitaan perinteisten pokaalien lisäksi myös poronsarvilla (Kuva: Jari Hotti).

 

“SM-ralli, jonka oikeasti kaikki tietää”

Tunturirallin 51-vuotiseen historiaan mahtuu runsaasti tarinoita ja jo pelkästään voittajalistaa selaamalla jokainen rallin ystävä jo lähes kumartaa pelkästä kunnioituksesta. Kautta aikojen ensimmäisen Tunturirallin voittoon vuonna 1966 ajoi Kari O.Sohlberg. Aikoinaan pitkään AKK Motorsportin hallituksen puheenjohtajana toimineen Sohlbergin jälkeen voittajalistalta löytyy sellaisia nimiä kuin Hannu Mikkola, Leo Kinnunen, Timo Mäkinen, Simo Lampinen, Ari Vatanen, Henri Toivonen, Timo Salonen, Tommi Mäkinen ja vuonna 2012 voittoon ajanut, nykyisin Toyota Gazoo Racingin kuljettajana toimiva Esapekka Lappi.

Marcus Grönholmin isä Ulf ajoi Tunturirallin voittoon vuonna 1981 ja poika teki saman kolme kertaa peräkkäin 90-luvulla vuosina 1996-1998. Juha Salo on siis rallin menestynein kuljetaja kautta aikojen kuuden voiton myötä. Antero Laineella voittoja on neljä ja Mikael Sundströmillä kolme. Tänä vuonna kilpailuun starttaavista kuljettajista Salon lisäksi voittoon tässä rallissa aiemmin on ajanut vain Jukka Ketomäki, joka oli ykkönen vuonna 2004. Historian ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Tunturirallin ei-suomalainen voittaja oli vuonna 2000 voittoon ajanut ruotsalainen Thomas Rådström.

Lopuksi vielä uransa ensimmäistä Tunturirallin voittoaan tänä vuonna metsästävän Teemu Asunmaan näkemys siitä, kun usein kuulee sanottavan, että Tunturiralli on rallin SM-sarjalle vähän sama asia kuin mitä legendaarinen Monte Carlo on MM-sarjalle.

– Ei se liioiteltua ole. Se on SM-ralli, jonka oikeasti kaikki tietää. Loistava kilpailu ja aina hienosti järjestetty, Asunmaa kehuu.

– Jos kausi pitäisi aloittaa jostain muualta kuin Tunturista, niin se ei tässä kohtaa tuntuisi normaalilta. Se kuuluu tammikuulle ja esimerkiksi kesäkisana se ei olisi enää sama asia, Asunmaa sanoo.

Kaksipäiväinen Tunturiralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina kello 12.43. Molempina päivinä, niin perjantaina kuin lauantainakin, rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta. Yhteensä reitille kertyy pituutta 251,61 ek-kilometriä, mikä tekee Tunturirallista rallin SM-sarjan ylivoimaisesti pisimmän kilpailun.

Arctic Lapland Rally 2017 aikataulu

Perjantai 27.1.

EK 1 – Aittajärvi (22,69 km) kello 12.43
EK 2 – Mäntyvaara 1 (3,50 km) kello 14.06
EK 3 – Sarriojärvi (35,10 km) kello 16.29
EK 4 – Hanhikoski (37,70 km) kello 17.52
EK 5 – Mäntyvaara 2 (3,50 km) kello 20.05

Yhteensä: 102,49 ek-kilometriä

Lauantai 28.1.

EK 6 – Siikakämä (42,64 km) kello 8.36
EK 7 – Kaihuavaara (27.93 km) kello 10.19
EK 8 – Mäntyvaara 3 (3,50 km) kello 12.12
EK 9 – Heinunkierto (23,05 km) kello 14.05
EK 10 – Ristilampi (52,00 km) kello 15.08

Yhteensä: 149,12 ek-kilometriä

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit