Ogier avaa jatkosopimuksen taustoja, Wilsonin suuntaan ylistäviä sanoja – “On asioita joita ei voi rahalla ostaa”

29.11.2017 / 09:03
Rallin viisinkertainen maailmanmestari jatkaa M-Sportilla myös kaudella 2018 (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan ensi kauden sopimuskaruselli pyörähti tiistaina ison kierroksen ympäri, kun kuljettajamarkkinoiden se isoin vielä vapaana ollut kala, rallin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, solmi jatkosopimuksen M-Sportin kanssa. Ogier avaa jatkosopimuksen taustoja brittiläisen Motorsport Newsin haastattelussa.

M-Sport tiedotti Sebastien Ogierin jatkosopimuksesta tiistai-iltana ja tiedotteessa kerrottiin, että neuvottelut olivat kestäneet toista kuukautta. Ogier itse pystyi olemaan varsin rennonoloinen median uteluiden edessä niin Australian MM-rallin aikaan, kuin sen jälkeenkin, vaikka ranskalaisen nyt antamasta vastauksesta paistaakin läpi se, että päätös ei syntynyt parissa päivässä ennen tiistaina tehtyä allekirjoitusta, vaan jo aiemmin.

– En ole pystynyt puhumaan tästä virallisesti, mutta tottakai jo jonkin aikaa kaikki on ollut varsin selvää päässäni sen suhteen, että jatkan tässä tallissa myös ensi vuonna. On hienoa, että nyt se on myös virallista, koska tämän myötä saamme nyt keskittyä täysillä ensi kauteen, Ogier sanoo brittiläisen Motorsport Newsin haastattelussa.

On selvää, että kun puhutaan rallin viisinkertaisesta maailmanmestarista ja sarjassa mukana olevista kuljettajista sarjan ylivoimaisesta ykkösnimestä tällä hetkellä, niin mediassa Ogierin tulevaisuudella spekulointi on saanut syksyn ja alkutalven aikana osakseen kaikki mahdolliset vaihtoehdot, myös eläkkeelle siirtymisen.

– Kun mietin tulevaisuuttani, niin minun on myös harkittava sitä vaihtoehtoa. Minulla on perhe ja on todella tärkeää saada viettää mahdollisimman paljon aikaa heidän kanssaan. Mutta tämä päätös on nyt tehty ja on liian aikaista vielä lopettaa, minulla on vielä paljon aikaa tehdä hienoja asioita tämän urheilun parissa ja nauttia hyvistä asioista, edelleen menestysnälkäinen Ogier korostaa.

Ogierin kartanlukijana on tähän mennessä kaikissa 123 MM-rallissa toiminut Julien Ingrassia. Vaikka myös Ingrassian kohdalla on puhuttu syksyn aikana aktiiviuran lopettamisesta, eikä vähiten Suomen MM-rallissa sattuneen ulosajon seurauksena tulleen loukkaantumisen takia, niin Ogierin tavoin myös Ingrassia jatkaa MM-sarjassa ensi kaudella.

– En pysty edes kuvittelemaankaan, että kilpailisin jonkun muun kanssa kuin hänen. Se ulosajo Suomessa oli Julienin kannalta todella kova. Mutta ei hän ole vielä harkinnut lopettamista, Ogier sanoo.

 

Vaunula

 

“Luulen, että tulemme saamaan enemmän tukea Fordilta”

Sen lisäksi, että huhumylly on pyörinyt Ogierin ympärillä, niin myös Fordin tehtaan tuen paluu M-Sportin taustalle on herättänyt runsaasti spekulointia. Nyt kun Ogierin jatkosopimus on selvä, niin seuraavaksi odotellaan sitten tietoa siitä mitä Ford aikoo tehdä, vai tekeekö se tämän asian tiimoilta yhtään mitään. Ogierin vastauksesta asiaan liittyen voidaan päätellä, että Fordin paluun mahdollisuus on olemassa ja kerroin sille ei ole enää niin suuri kuin esimerkiksi oli vielä viime kesänä.

– Me haluamme ottaa askeleita eteenpäin suorituskyvyn suhteen ja olemme vakuuttuneita siitä, että voimme myös kehittyä sillä osa-alueella. Mutta juuri tämän takia sanoin haluavani lisää suorituskykyä. En voi kertoa yksityiskohtia tai sitä kuinka se tulee tapahtumaan, mutta luulen, että tulemme saamaan enemmän tukea Fordilta ensi vuonna, Ogier paljastaa.

Ogieria oltiin syksyn aikana viemässä niin Citroenille, kuin Hyundaillekin ja se on ollut jo varsin pitkään täysin julkista tietoa, että ranskalainen myös näiden tallien kanssa neuvotteli ensi kauden kuljettajasopimuksesta. M-Sportin kohdalla tiedossa oli, että brittitallissa jatkaminen olisi rahallisesti mitä suuremmalla todennäköisyydellä se huonoin vaihtoehto, mutta nyt Ogier sanoo, että pelkästään raha ei ensi kauden tallipaikkaa päätettäessä valintaa ratkaissut.

– Tässä päätöksessä ei vaikuttanut ainoastaan raha. Minulla oli mahdollisuus keskustella muiden tallien kanssa, mutta minun piti samalla olla myös todella vakuuttunut muista asioista, eikä vain miettiä rahaa. Mutta sitten on myös olemassa asioita joita ei voi rahalla ostaa ja yksi sellainen asia on loistava pomo, Ogier nostaa esiin M-Sportin omistajan ja tallipäällikön, tallin aivot ja todellisen sielun – Malcolm Wilsonin.

M-Sport julkisti Ogierin jatkosopimuksen lisäksi tiistaina myös Elfyn Evansin jatkon tallissa ensi kaudella.

– Elfyn on osoittanut sen, että hän pystyy pärjäämään ja siitä hyvänä osoituksena uran ensimmäinen MM-voitto tänä vuonna. Ensi vuonna hän tekee paluun Michelinin renkaisiin, joten olen varma, että Elfyn tulee olemaan vahva tallikaveri. Ja se on myös tärkeää, kuten tänä vuonna nähtiin, että me tarvitsemme vahvan tallin ja on hyvä, että hän tuntee tallin, hän on ollut täällä minua pidempään ja hän pystyy omalta osaltaan viemään tallia oikeaan suuntaan, Ogier uskoo.

Seuraavaksi rallin MM-sarjan ensi kauden kuljettajamarkkinoiden osalta jännitetään sitä, millaiseen ratkaisuun Citroenilla päädytään, ketkä tulevat Kris Meeken tallikavereiksi ja nouseeko Teemu Suninen M-Sportin kolmannen auton rattiin Ogierin ja Evansin tallikaveriksi. Aikaa näihin päätöksiin ei enää suuremmin ole, sillä uusi kausi käynnistyy Monte Carlon klassikkokilpailulla jo parin kuukauden päästä.

Kauden 2018 sopimustilanne (29.11.2017)

M-Sport

Sebastien Ogier
Elfyn Evans

Hyundai Motorsport

Andreas Mikkelsen
Thierry Neuville
Hayden Paddon
Dani Sordo

Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala
Esapekka Lappi
Ott Tänak

Citroen Racing

Kris Meeke

Lue myös!

Ogier jatkaa M-Sportilla kaudella 2018 (28.11.2017)
Ogier ja Evans allekirjoittivat jatkosopimukset mestaruusjuhlassa (28.11.2017)
Wilson sai haluamansa joululahjan etuajassa jo toisena vuonna peräkkäin (28.11.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Ogierin kommentit: Motorsport News


Facebook kommentit