MOTORSPORT

Ogier johtaa MM-sarjaa mutta on huolissaan: ”Stressiviikonloppu ei saa toistua”

Sebastien Ogier toi riskipeliä pelanneen Malcolm Wilsonille joulun jo tammikuussa. “Yksityistalli” M-Sport Fordille siirtynyt maailmanmestari toi merkille pitkään odotetun voiton, ja vieläpä uuden WRC-aikakauden ensimmäisessä kisassa Monte Carlossa.

Sen jälkeen on ollut vähän nihkeämpää. Ogier toki johtaa MM-sarjaa, mutta erilaiset pienet asiat ovat riivanneet maailmanmestarin menoa, tai ainakin vähentäneet hymyä kasvoilla, koska voittoja ei ole enää tullutkaan. Kakkos- ja kolmassijat kun eivät mestarille tahdo riittää.

Ruotsissa hän manasi omaa ajoaan ja olosuhteita. Meksikossa ylikuumenisvalot vilkkuivat kojelaudassa. Korsikalla Ogier päivitteli autonsa hydrauliikka- ja sähköongelmia. M-Sportilla saattoi käydä niin, että Monten voiton jälkeen nälkä kasvoi jopa liian suureksi.

– Meillä oli vauhti kunnossa haastaa Thierry voitosta. Olimme vain kaksi sekuntia perässä ennen teknisiä ongelmiamme. Nyt pitää tehdä töitä, jotta tällainen stressiviikonloppu ei enää toistu, Ogier jyrähti Korsikan jälkeen.

– Meillä oli paikkapaikoin ongelmia säätöjen kanssa, mutta auto ei ole lainkaan huono, ja uskon, että meillä on suorituskykyä vielä jemmassa, Ogier lisäsi.

Tallin kakkoskuskin Ott Tänakin autossa ongelmia on ollut vielä enemmän. Montessa moottori kolisi lopussa enää vain kahdella sylinterillä. Ruotsissa oikutteli vaihdelaatikko. Meksikossa moottori ylikuumeni, kuten toki monilla muilllakin. Korsikalla Tänak raapaisi puskaan, mutta autokin kuulosti hänen mukaansa oudolta.

– Kohtasimme sellaisia ongelmia, joita meillä ei ole ennen ollut. Voin kertoa, että tiimi tulee työskentelee kovaa seuraavaa kisaa ajatellen, tallipäällikkö Malcolm Wilson sanoi Korsikan jälkeen.

Talli testaa tällä viikolla Portugalissa viiden päivän ajan.

Lue myös Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda tyytyväinen tallin toimintaan

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com