Ogier palautti Toyotan Monten voittajaksi – Latvalan uusi ura käynnistyi kaksoisvoitolla

24.1.2021 / 14:14
Sebastien Ogier ajoi voittoon Monte Carlon MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier on voittanut Monte Carlon MM-rallin. Ogierin edustama Toyota-talli nappasi rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailusta kaksoisvoiton.

Samalla Jari-Matti Latvalan uusi ura tallipäällikkönä käynnistyi upeasti, kun tallin kuljettajat, Sebastien Ogier, Elfyn Evans, sekä Kalle Rovanperä toivat Toyotalle sijat yksi, kaksi ja neljä. Rovanperä sijoittui viime vuonna WRC-debyytissään Monte Carlossa viidenneksi. Ogierille nyt tullut voitto Monte Carlon MM-rallissa on uran seitsemäs ja tuolla määrällä hän jakaa tämän kilpailun voittotilaston kärkipaikan maanmiehensä Sebastien Loebin kanssa. Ogierilta löytyy Monte Carlosta lisäksi yksi IRC-sarjan osakilpailuvoitto.

Toyota juhli edellisen kerran voittoa Monte Carlon MM-rallissa vuonna 1998, jolloin ykköseksi kaasutteli Carlos Sainz, joka toi Toyotalle Monte Carlon MM-rallin voiton myös vuonna 1991. Vuonna 1993 Ranskan Alpeilla Toyotan ykköseksi taituroi Didier Auriol. Toyotalle nyt tullut kaksoisvoitto oli ensimmäinen Monte Carlon MM-rallissa. 2000-luvulla Montessa on nähty aiemmin neljä kaksoisvoittoa saman automerkin toimesta: vuosina 2003 (kolmoisvoitto) ja 2007 Citroen, sekä 2015 (kolmoisvoitto) ja 2016 Volkswagen.

Nykyisellä WRC:n aikakaudella (2017 alkaen) Toyota on saavuttanut Monte Carlosta yhteensä kahdeksan palkintosijoitusta. Tässä tilastossa se on täysin omaa luokkaansa, sillä M-Sport Fordilta ja Hyundailta palkintosijoituksia löytyy molemmilta kolme kappaletta ja Citroenilta yksi. Monte Carlon viime vuoden voittaja Thierry Neuville sijoittui nyt kolmanneksi, rikkoen Hyundaillaan vahvan Toyota-kolmikon rintaman. Dani Sordo oli viides ja Takamoto Katsuta kuudes.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Rovaniemellä 26.-28. helmikuuta.

Monte Carlon MM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Sebastien Ogier FRA (Toyota) 2.56.33,7
2) Elfyn Evans GBR (Toyota) + 32,6
3) Thierry Neuville BEL (Hyundai) + 1.13,5
4) Kalle Rovanperä (Toyota) + 2.33,6
5) Dani Sordo ESP (Hyundai) + 3.14,2
6) Takamoto Katsuta JPN (Toyota) + 7.01,3

Ogierin keskinopeus: 87,6 km/h
Pohja-ajat: Ogier 8, Evans 2, Neuville 2, Tänak 2

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit