Ogier vakuutti, suomalaisilla ja Hyundailla synkkä perjantai – “Huikea suoritus”

9.3.2019 / 09:09
Sebastien Ogier oli Meksikossa perjantain ykkönen (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Meksikon soralla. Ensimmäinen todellinen ajopäivä perjantaina tarjosi kahdeksan erikoiskokeen urakan ja runsaasti tapahtumia, sekä dramatiikkaa.

Kuusi viimeisintä rallin maailmanmestaruutta voittanut Sebastien Ogier on tottunut viime vuosina lähtemään Meksikon soralle MM-pistejohtajana ja sitä kautta ottamaan “aura-auton” tehtävät haltuunsa kilpailun avauspäivänä. Meksikossa jos missä hyvä lähtöpaikka on yhtä kuin mahdollisuus menestyä, mutta tällä kertaa Ogier pääsi reitille kolmantena autona, onhan ranskalainen Monte Carlon ja Ruotsin osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kolmantena.

Kolmas lähtöpaikka tarjosi Ogierille paremmat mahdollisuudet taistella kärkisijoituksista, mutta toisaalta ei tämäkään lähtöpaikka mikään optimaalisin ollut. Mutta sen minkä olosuhteissa häviää, niin sen Ogier tunnetusti paikkaa osaamisellaan ja sen Citroen-kuljettaja perjantaina totisesti myös teki.

– Kolmantena reitillä, Sebastien ja Julien (Ingrassia, kartanlukija) ylsivät tänään huikeaan suoritukseen, pitäen takanaan kilpakumppaneita, joilla olosuhteiden osalta pito oli huomattavasti parempi, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kehui ykkösmiehistönsä suoritusta tallin tiedotteessa.

Ogier ajoi perjantaina neljä pohja-aikaa ja sijoittui kahdeksasta erikoiskokeesta kärkikolmikkoon seitsemällä. Johtomarginaali yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen toisena olevaan Elfyn Evansiin nähden on 14,8 sekuntia, kun taas kolmantena oleva Kris Meeke on jäänyt Ogierista 21,1 sekuntia.

– On selvää, että tämä päivä oli meille erittäin hyvä huolimatta vaikeista olosuhteista. Pitoa ei juurikaan ollut, erityisesti aamupäivän lenkillä, mutta nautin siitä, että nyt edessä oli linja jota seurata, Ogier viittasi edellään lähteneiden Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen jättämiin “jälkiin” tiessä.

 

 

“Auto meni melkoisen rikki”

Maaliin toki on vielä paljon matkaa, mutta Ogier on juuri nyt erittäin vahvoilla voittaa Meksikossa jo viidennen kerran uransa aikana. Vuosi sitten Ogier oli perjantain jälkeen vasta viidentenä, jo puoli minuuttia kärkeä perässä, mutta nousi lauantain hurjan suorituksensa ansiosta voittoon lopulta yli minuutin erolla.

– On erittäin tärkeää olla perjantain jälkeen tulosluettelossa korkealla, että lähtöpaikka lauantaille olisi mahdollisimman hyvä. Meidän pitää nyt hyödyntää lähtöpaikkamme parhaalla mahdollisella tavalla ja olla samalla varovaisia, koska luvassa on muutamia todella vaikeita osuuksia, kapeilla ja mahdollisesti myös erittäin huonokuntoisilla teillä, Ogier ennakoi.

Perjantain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella Ogierille kovan vastuksen tarjosi Hyundai-kaksikko Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo. Kun rallikaravaani saapui huoltotauolle, johti Mikkelsen kilpailua 1,6 sekunnin erolla Ogieriin nähden. Seuraavalla erikoiskokeella, legendaarisen El Chocolaten toisella ajokerralla, norjalainen kuitenkin parkkeerasi autonsa tien sivuun ja edessä oli keskeytys. Ensin Mikkelseniltä hajosi rengas ja hetkeä myöhemmin jousitus.

Sordo puolestaan oli samaisen El Chocolaten toisen ajokerran jälkeen vain 1,9 sekunnin päässä Ogierista ja viime vuonna Meksikossa toiseksi sijoittunut espanjalainen pyrki tosissaan haastamaan Ogieria taisteluun voitosta. Sordon taival kuitenkin päättyi kuudennen erikoiskokeen jälkeiselle siirtymäosuudelle sähkövian seurauksena. Kun Hyundai-triosta Neuville koki rengasrikon jo heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella ja belgialainen on kokonaistilanteessa vasta sijalla kuusi, minuutin kärjestä jääneenä, oli perjantai Hyundai-tallille todella synkkä.

Ja tuosta samaisesta synkkyydestä joutui kärsimään myös suomalaiskuljettajat. Teemu Suninen keskeytti jo perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Erikoiskokeen puolivälissä oli sellainen alamäki paikka, johon piti jarruttaa. Menetin siinä auton hallinnan ja osuin oikealla eturenkaalla kallioon. Auto meni melkoisen rikki, me ollaan Markon (Salminen, kartanlukija) kanssa kunnossa, mutta katsotaan, saako tiimi auton vielä huomiseksi kuntoon, jotta voisimme jatkaa kilpailua, Suninen kommentoi tiedotteessaan.

Myöhemmin M-Sport Ford -talli ilmoitti, että autoa ei pystytä korjaamaan, joten Sunista ei erikoiskokeilla enää viikonloppuna nähdä. Sen sijaan Toyotan Jari-Matti Latvala nähdään, vaikka töysäläisen taistelu perjantaina ennen kahta viimeistä erikoiskoetta laturivian vuoksi päättyikin. Latvala oli keskeytyshetkellä neljäntenä, vajaat kymmenen sekuntia kolmatta sijaa perässä. Esapekka Lappi on parhaana suomalaisena perjantain jälkeen viidentenä, 39,1 sekuntia kärjestä jääneenä.

Meksikon MM-ralli jatkuu lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa kello 16.23. Ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 138 kilometriä ja kyseessä on Meksikon MM-rallin tämänvuotisen reitin pisin ajopäivä.

Yleiskilpailun tilanne 9/21 ek:n jälkeen

1) Sebastien Ogier (Citroen) 1.18.33,8
2) Elfyn Evans (Ford) + 14,8
3) Kris Meeke (Toyota) + 21,1
4) Ott Tänak (Toyota) + 37,1
5) Esapekka Lappi (Citroen) + 39,1
6) Thierry Neuville (Hyundai) + 1.00,7
7) Marquito Bulacia (Skoda) + 5.16,1 WRC2
8) Benito Guerra Jr (Skoda) + 5.25,9 WRC2
9) Alberto Heller (Ford) + 6.31,5 WRC2
10) Ricardo Trivino (Skoda) + 9.07,2 WRC2

———-

12) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 14.28,2

Ogierin keskinopeus: 88,1 km/h
Pohja-ajat: Ogier 4, Mikkelsen 2, Tänak 2, Neuville 1, Lappi 1

 

 

Meksikon MM-ralli 2019 aikataulu

Lauantai 9.3.

EK10 – Guanajuatito 1 (25,90 km) klo 16.23
EK11 – Otates 1 (32,27 km) klo 18.11
EK12 – El Brinco 1 (8,13 km) klo 19.08
EK13 – Guanajuatito 2 (25,90 km) klo 22.31

Sunnuntai 10.3.

EK14 – Otates 2 (32,27 km) klo 0.29
EK15 – El Brinco 2 (8,13 km) klo 1.38
EK16 – V Power Shell Stage 3 (2,33 km) klo 3.03
EK17 – V Power Shell Stage 4 (2,33 km) klo 3.08
EK18 – Leon Street Stage 2 (1,11 km) klo 3.51

EK19 – Alfaro (24,38 km) klo 17.03
EK20 – Mesa Cuata (25,07 km) klo 18.11
EK21 – Las Minas (10,72 km) klo 20.18

Kaikki ajat Suomen aikoja
Huoltotauot EK12 ja EK18 jälkeen

Lauantain ja sunnuntain ek-kilometrit: 198,54 km
Koko ralli ek-kilometrit yhteensä: 313,87 km

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit