MOTORSPORT

Ogier värikkään Kroatian MM-rallin voittoon

Toyotan Sebastien Ogier voitti kauden neljännen MM-rallin. Ranskalainen nousi kisan kärkeen rallin päätöspäivänä.

Perjantain jälkeen taistelu kisan kärjessä oli äärimmäisen tiukkaan, sillä yötauolle tultaessa Thierry Neuvillella ja Elfyn Evansilla oli tasa-aika. Kolmantena ollut Ogier oli kaksikosta 6,6 sekunnin päässä.

Lauantaina taisto jatkui tasaisena. Päivähuoltoon tultaessa Neuville oli saanut napsittua muutaman sekunnin kaulan Evansiin, mutta iltapäivän ensimmäisellä EK:lla asetelma vaihtui. Evans onnistui nousemaan rallin johtoon, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi. Päivän päätteeksi belgialaisen ero oli 4,9 sekuntia, joten sunnuntaille jäi vielä paljon ratkaistavaa.

Sunnuntai ei pettänyt, sillä draamaa saatiin koko rahalla. Päivän toisella erikoiskokeella Neuville osui nuottivirheen takia penkkaan ja auto kärsi huomattavia vahinkoja. Samalla johtopaikka vaihtui kolmanteen sijaan. Yhtään sen paremmin ei sujunut Evansilla, joka spinnasi penkkakosketuksen seurauksena, mutta aikatappiota tuli “ainoastaan” reilut 19 sekuntia.

Näin ollen rallille saatiin uusi kärkinimi ja Toyotalle kaksoisjohto. Kahdella viimeisellä EK:lla ei kärjen järjestys enää muuttunut. Rallin päättäneen Power Stagen nopein oli todellinen yllättäjä, Fordin Adrien Fourmaux, jolle Power Stagen voitto oli uran ensimmäinen.

– Ennen rallia ajattelin, että lähtöpaikkamme voi olla haastava. Olen todella iloinen voitostani ja kiitos tiimille, voitostaan hämmentynyt Ogier totesi viimeisen EK:n maalissa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com