MOTORSPORT

Onnistuneet testit Kouvolan SM-rallin alla toivat luottamusta Niko Mäkiselle – “Itseluottamusta ja hyökkäysfiilistä”

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Kouvolassa. Niko Mäkisen alkukauteen on mahtunut paljon. Nyt päällimmäisenä on edellisen osakilpailun hyvä loppukiri, jonka ansiosta Mäkinen ja kartturi Antti Haapala nousivat sijalle kuusi.

SM-sarjan SM3-luokan kokonaistilanteessa Niko Mäkinen on pisteissä sijalla 11.

– Tilanne on sellainen, ettei enää ole varaa keskeytykseen. Kauden “pummi” on jo käytetty ja se tuo pientä painetta jokaiseen kisaan, kun sukkasillaan ei voi ajaa vaan pitäisi mennä kovaa, mutta varmasti maaliin. Toisaalta ei sitä ajattele enää kun laitetaan vyöt kiinni ja kypärät päähän, silloin mennään, kertoo Mäkinen.

Kouvolan SM-ralli alkaa perjantaina ja tuo päivä on varattu reittiin tutustumiseen. Lauantaina kilpailijat starttaavat kohti ensimmäistä erikoiskoetta yhdeksältä aamulla ja maaliin ensimmäistä autokuntaa odotetaan iltapäivällä viiden jälkeen. Rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 100 kilometriä. Viimeinen erikoiskoe ajetaan Kouvolan moottoriradalla kello 17.05 alkaen, joten yleisöllä on hieno mahdollisuus seurata kilpailun ratkaisuhetkiä.

Puistohulmi Racing on hionut selkeän suunnitelman ennen kilpailua ja vauhtia ralliin haettiin testaamalla autoa ja miehistöä Multialla.

– Oli hakusessa vähän vauhdikkaampi, korkeuseroilla varustettu tie, mitä täällä meidän suunnalla ei paljoa ole. Otin yhteyttä Keuruun Urheiluautolijoihin ja Jorma Valkeejärveen, he järkkäsivät meille Multialta sellaisen pätkän, että oksat pois. Tuntuu, että kisoissa jäädään aina isolla tiellä ja nyt saatiin hyvää treeniä ja varmuutta siihen molemmin puolin auton hyttiä. Tahkottiin reilun kolmen kilometrin ek:ta päivän mittaan moneen kertaan, 100 kilometriä siinä tuli ajettua kisavauhtia, Mäkinen sanoo.

Harjoituksissa on vauhti haettava kohdalleen ja rajojakin kokeillaan. Joskus voi tapahtua myös jotain odottamatonta.

– Päivään mahtui pieni “happitilannekin”, kun tultiin kovaa vauhtia isoin pykälä silmässä ja takaa meni jarruletku poikki. Siinähän kolahtikin jarrupoljin suoraan lattiaan ja hetken siinä sai sovittaa autoa seuraavaan mutkaan, mutta pysyi se onneksi ojien välissä. Tilanne vaati vain uuden jarruletkun ja taas mentiin.

Kauden SM-ralleista on nyt ajettu neljä ja kolme on jäljellä. SM3-luokassa on mukana parikymmentä kuljettajaa, joten helpolla pisteitä ei kukaan saa. Puistohulmin tiimissä odotetaan Kouvolan kilpailua luottavaisin mielin.

– Viikonlopun kilpailuun on valmistauduttu nyt hienosti ja sekä kuljettaja, että kartanlukija on saanut tarvittavaa itseluottamusta ja hyökkäysfiilistä. Kouvolasta lähdetään hakemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta, eihän sinne “podiumille” enää Riihimäelläkään mahdottoman pitkä matka ollut. Tuolla luokassa vaan on niin tiukkaa, että pienikin virhe voi maksaa paljon. Syödään tuhti aamupuuro ja koitetaan työntää alusta asti kunnon yrityksellä, Mäkinen päätti.

Lähde: Puistohulmi Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com