MOTORSPORT

Onnistuneet testit nostivat Laaksosen fiilistä Silverstonen kisan alla – “Pääsimme ajamaan paljon kierroksia”

Euroformula F3 Open -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna lähes kahden kuukauden mittaisen kesätauon jälkeen Englannin Silverstonessa. Campos Racingin Simo Laaksonen jatkaa kauttaan sen puolivälissä pisteissä seitsemäntenä. Juuri ennen kesätaukoa marttilalainen ylsi kauden parhaimpaan Euroformula F3 Open – viikonloppuun Unkarissa ajamalla Hungaroringillä ajetuissa osakilpailuissa sijat kaksi ja neljä.

Simo Laaksosen, 18, kesätauko päättyi viime viikolla Espanjan Valenciaan, jossa suomalaiskuljettaja ajoi kaksi päivää testiä.

– Hyvät testit. Kahden kuukauden ajotauon jälkeen pääsin takaisin kiinni ajamiseen, sain hyvin tuntumaa autooni ja pääsimme myös ajamaan paljon kierroksia, Laaksonen kertoo tiedotteessaan.

Campos Racing käytti kesätauon edellisten osakilpailujen analysoimiseen. Laaksonen kertoo, että näiden tuloksena autoon toteutettiin muutoksia.

– Uudet jutut toimivat ainakin Valenciassa hyvin. Toki Silverstone on aika paljonkin erilainen rata kuin Valencia, mutta uskomme että vauhtimme on taas askeleen alkukautta paremmalla tasolla.

Euroformula F3 Open -sarjaa on jäljellä vielä neljä kilpailuviikonloppua ja kahdeksan starttia. Silverstonesta kausi etenee Italian Monzan kautta Espanjaan Jereziin ja Barcelonaan.

– Monzassa ja Barcelonassa en ole aiemmin ajanut. Tällä viikolla ajan torstaihin asti simulaattorilla kyseisiä ratoja ja teen alustavaa työtä tulevan eteen. En ole miettinyt pistetilanteita, sillä pisteet lasketaan vasta kauden jälkeen yhteen, mutta Hungaroringin palkintopallisijoituksia aion ajaa jatkossakin lisää.

Viime kaudella Campos Racing ajoi loppukaudella useita voittoja ja tiimi pyrkii tosissaan samaan tänäkin vuonna.

– Toki automme on nyt erilainen kuin viime vuonna, mutta insinöörimme ovat tehneet paljon töitä parantaakseen suorituskykyämme. Lähden luottavaisin mielin Silverstoneen, Laaksonen sanoo.

Euroformula F3 Open -sarjan ensimmäinen kilpailulähtö Englannin Silverstonessa ajetaan tulevana lauantaina kello 16.15 ja toinen sunnuntaina kello 14.15 Suomen aikaa. Molemmat kilpailut ovat nähtävissä sarjan YouTube-kanavalta suorina lähetyksinä.

Euroformula F3 Open -sarjan pistetilanne 8/16 osakilpailua

1) Harrison Scott (GBR) 179
2) Nikita Troitskiy (RUS) 111
3) Ameya Vaidyanathan (IND) 93

———-

7) Simo Laaksonen 45

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com