MOTORSPORT

O’Wardille taktinen puolustusvoitto – “Tämän me ansaitsimme”

Indycar-kausi jatkui sunnuntaina Mid-Ohion kisalla, josta ei dramatiikkaa puuttunut.

Heti lämmittelykierroksella saatiin keltaiset liput, kun sarjan kokonaispisteissä kolmantena ollut Scott Dixon hyytyi radan varteen. Kun kierroksella kolme päästiin vihdoin kisaamaan, Alex Palou säntäsi kärkeen perässään Pato O’Ward ja David Malukas.

Malukas ajoi nyt toista kisaansa kuvalla kaudella. Hänen oli tarkoitus olla Arrow-McLaren-tiimin vahvuudessa, mutta talvella tullut loukkaantuminen mutkisti kauden aloitusta ja lopulta tiimi irtisanoi hänen sopimuksensa. Uusi koti löytyi Meyer Shank Racingilta, jossa hän korvasi Tom Blomqvistin.

Alkukierrosten jälkeen tilanne rauhoittui ja Palou sekä O’Ward tekivät eroa takana oleviin. Säpinää kärjen osalta saatiin, kun varikkopysähdykset astuivat kuvaan. Kierroksella 55 Pato O’Ward teki oman pysähdyksensä ja kierrosta myöhemmin oli Paloun vuoro.

Paloun sisääntulokierros ei sujunut täydellisesti, eikä myöskään itse varikkopysähdys, joten O’Ward onnistui kuittaamaan espanjalaisen ohi. Viimeiset 25 kierrosta kaksikko ajoi omaan kisaansa, eikä eroa syntynyt sekuntia enempää. O’Ward kuitenkin ajoi mestarillisesti ja peitti kaikki Paloun ohitusyritykset.

Maalissa kaksikon eroa oli 0,499 sekuntia. Ero oli pienin tällä kaudella muilla kuin ovaaleilla ajetuissa kisoissa.

– Se oli kova kisa. Olimme todella vahvoja pehmeämmillä renkailla ja Alex oli vastaavasti kovemmalla seoksella. Periaatteessa meille riitti, että pysyimme kärjessä ensimmäisen stintin ajan ja varikkopysähdyksen jälkeen vaihdoimme pehmeät renkaat alle. Sen jälkeen kavensimme eroa, O’Ward summasi taktiikkaa.

Voitto oli O’Wardille kauden toinen ja uran kuudes. Kauden ensimmäinen voitto tuli avauskisasta, jossa Josef Newgarden hylättiin Push to Pass -systeemin väärinkäytön takia. Näin ollen tämä oli ensimmäinen puhtaasti ajamalla tullut ykkössija.

– Hyvää duunia tiimiltä. Edellisestä voitosta onkin aikaa. Tiedän, että voitimme kauden avauskisan, mutta tämä on kunnollinen voitto. Tämän me todellakin ansaitsimme.

Kolmanneksi sijoittui Scott McLaughlin, jolle palkintokorokesijoitus oli toinen viimeiseen kolmeen kisaan. Neljäs oli Colton Herta ja viides Marcus Ericsson.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com