MOTORSPORT

Päämekaanikko luottavainen MM-avauksen alla

Mikkeliläinen Ari-Pekka “Apa” Rötkö toimii Formula 1 -venekuljettaja Filip Romsin päämekaanikkona. Uusi kausi alkaa ensi viikolla Kaakkois-Aasiassa, Toba-järvellä Indonesiassa.

Viime kausi oli Rötkön mukaan opettavainen.

– Pystyimme jokaisessa osakilpailussa kehittämään veneen teknistä puolta. Vaikka mukaan mahtui pari keskeytystä, moottoripuolella vauhti ja luotettavuus parani kauden mittaan, Rötkö toteaa.

Filip Roms oli viime kaudella paras suomalainen Formula 1 -venesarjassa. Espoolainen esiintyi vahvasti ratin takana ja suomalainen taustatiimi vastasi toimivasta kilpakalustosta.

– Formula 1 -kilpaveneily on tiimityötä. Tallin jokainen jäsen on tärkeässä roolissa. Kuljettaja, radiomies ja muut mekaanikot. Koen, että olemme oppineet tuntemaan toisemme ja tekninen puoli on saatu hitsattua yhteen.

Filip Roms kehuu avoimesti tiimin päämekaanikkoa.

– Mies paikallaan. “Apan” tuntemus ja osaaminen Mercuryn koneista on kovalla tasolla. Rauhallinen ja vaatimaton kaveri, joka kestää hienosti painetta tiukassa kilpailutilanteissa. Yhteistyö on sujunut hienosti, Roms arvioi. 

Formula 1 -veneissä käytetään Mercuryn kaksitahtisia V6-moottoreita. Tehoa 2,5-litrainen pata kehittää lähes 400 hevosvoimaa.

– Kilpamoottorin peruslohko on jo mallia iäkäs, mutta sen säätäminen on haastavaa. Eri puolella maailmaa olosuhteet vaihtelevat. Oikeiden säätöjen ja vauhdin hakeminen on oma taiteen lajinsa, Rötkö kertoo.

Uuteen MM-kauteen päämekaanikko Rötkö suhtautuu luottavaisesti.

– Meillä on hyvät moottorit ja DAC-vene. Niiden puolesta on mahdollisuudet nousta palkintopallille. Filip on kokenut ja hyvä pilotti. Hän pystyy ajamaan kärkivauhdissa, eikä tee vedessä juuri virheitä.   

Kaudella 2024 Roms ja suomalaiset mekaanikot kilpailevat Arabiemiraattien Sharjah Teamissa. Tiimin päällikkönä toimii lajin nelinkertainen maailmanmestari Scott Gillman.

– Mielenkiinnolla odotetaan MM-kauden avausta ja yhteistyötä uuden joukkueen kanssa. Ennakkoon fiilikset ja tavoitteet ovat korkealla. Lähdetään taistelemaan kärkipaikoista, Roms paaluttaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com