MOTORSPORT

Paasoselle GT15-luokan MM-hopeaa

Menneenä viikonloppuna ajettiin ratamoottoriveneiden GT15-luokan maailmanmestaruuskisat Latvian Aluksnessa. Leevi Paasonen nappasi hienosti MM-hopeaa.

Ennen viikonloppua Paasonen tiimeineen oli asettanut tavoitteeksi sijoituksen viiden parhaan joukkoon. Testeissä haettiin säätöjä nimenomaan pitkälle radalle. Aika-ajoissa Paasonen oli A-ryhmän viidenneksi nopein ja lopulta aikavertailussa kuudes.

Kerrasta poikki -systeemillä ajetuissa MM-kisoissa ajettiin yhteensä neljä erää, joiden pisteet laskettiin yhteen.

– Ensimmäisessä erässä nousin lähtösuoralla neljänneksi ja samalla sijalla tulin maaliin. Virolainen Andres Virumann sai rangaistuksen lähtösuoran tapahtumista, joten sijoitus nousi vielä pykälällä, kertasi Paasonen.

Toisessa erässä Paasonen ei ollut aivan parhaimmillaan lähdössä, mutta nuorukainen pystyi silti nousemaan toiseksi. Pieni ajovirhe takapoijulla kostautui ja latvialaiskuski Hera Biete onnistui kuittaamaan. Paasonen piti kuitenkin maaliin saakka kolmospaikkansa.

Lauantain kahden erän jälkeen Paasonen oli kokonaispisteissä kolmantena. Sunnuntaina ajettiin vielä kaksi erälähtöä.

– Kolmas erä ja lähtö sujui hyvin, mutta vauhti ei ihan riittänyt Ardis Slakterisin lyömiseen. Ajoin kuitenkin varman päälle kakkosena maaliin.

Olosuhteet sunnuntaina olivat tuulten takia varsin haastavat ja keli muuttui vielä astetta kovemmaksi viimeiseen erään. Siinä Paasonen onnistui jälleen hyvin lähdössä, mutta latvialainen Slakteris pääsi karkuun tehden pienoisen eron.

Paasonen kuitenkin hienosti toisena maaliin, ja kun neljän erän pisteet laskettiin yhteen, kaulaan ripustettiin MM-hopeaa. MM-kulta meni selkeästi Slakterisille, jonka saldo oli kolme erävoittoa ja yksi kakkossija.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com