Päättyikö Evansin WRC2-mestaruusjahti Suomen MM-ralliin? – “Minä en ole se, joka tekee päätökset”

3.8.2016 / 23:15
Elfyn Evans ajoi Suomen MM-rallissa WRC2:ssa kolmanneksi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa kolmanneksi ajanut ja luokan MM-pisteissä johdossa oleva Elfyn Evans ei ole WRC.comin haastattelun mukaan varma siitä missä hän ajaa seuraavan kerran MM-sarjaa vai ajaako missään. Teemu Suninen nousi Suomen MM-rallin kakkossijan ansiosta jo kahden pisteen päähän Evansista ja jos britin kausi on ohi, tämä luonnollisesti helpottaa Sunisen mestaruusjahtia oleellisesti.

Elfyn Evans avasi kautensa parhaalla mahdollisella tavalla, kun hän ajoi Monte Carlossa ja Ruotsissa Voittoon keräten kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta täydet MM-pisteet. Argentiinassa ja Portugalissa Evans jäi palkintosijojen ulkopuolelle, kunnes Puolan kakkossija ja Suomen kolmossija palauttivat Ford-kuljettajan jälleen kuumimman kärjen pistetahtiin.

WRC2-luokan MM-sarjassa kuljettajat saavat metsästää MM-pisteitä kauden seitsemästä osakilpailusta ja kuusi parasta tulosta lasketaan loppupisteisiin. Evans on ajanut jo kuusi rallia, joten hän voi metsästää pisteitä enää yhdestä MM-rallista. Sunisella on mahdollisuuksia käyttämättä vielä kaksi, samoin neljäntenä pisteissä olevalla Esapekka Lapilla myös kaksi.

Evansin mukaan tilanne on juuri nyt MM-taistelun kannalta kuitenkin haastava, kalenteri kun näyttää loppukauden osalta tyhjää.

– Minulla ei ole enää sovittuja ralleja, joten tämä (Suomi) näyttäisi jäävän viimeiseksi. Odotan lisää mahdollisuuksia, mutta minä en ole se, joka tekee päätökset, Evans jyrähtää WRC.comin haastattelussa.

– Ainoa mitä voin tehdä tässä tilanteessa, on pitää pääni ylhäällä, jatkaa eteenpäin ja toivoa, että jotain hyvää vielä tapahtuu.

M-Sportin tallipäällikkö rauhoittelee tilannetta

Kaksi edellistä kautta Evans ajoi Fordin rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin väreissä rallin MM-sarjaa WRC-kalustolla. Jos on loppukauden kuviot Evansille epäselvät, niin samaa hän sanoo myös tulevaisuudestaan kuluvan kauden jälkeen. Haluja olisi tehdä ensi kaudella paluu WRC-tasolle, mutta maksukuljettajaksi hän ei lähde.

– Se ei ole vaihtoehto. En ole koskaan pystynyt siihen urallani, koska minulta ei yksinkertaisesti löydy rahoitusta sellaiseen. Nyt on kyse siitä, että yritän löytää mitä vaan voin ja teen kovasti töitä sen eteen, että jotain mahdollisuuksia tulisi vielä, Evans toivoo.

Jos ei MM-sarjasta ole tällä hetkellä Evansille kilpailuja tiedossa, niin Britannian sarjan osakilpailu Ulster Ralli ajetaan kahden viikon päästä ja siellä Evans on mukana. Tällä kaudella kyseisen sarjan pistejohtaja Evans on ajanut sarjassa kolme voittoa ja yhden kolmossijan.

M-Sportin tallipäällikön Malcolm Wilsonin mukaan Evansin tämän kauden tilannetta katsotaan uudestaan Ulster Rallin jälkeen.

– Elfyn on ajanut todella hyvin tänä vuonna ja on nälkäinen sen suhteen, että saisi tehdä paluun WRC-auton rattiin. Tällä hetkellä kuitenkin tärkein fokus on siinä, että varmistamme hänelle mahdollisimman hyvät sijoitukset niin Britannin sarjassa, kuin WRC2-luokan MM-sarjassakin, Wilson sanoo.

– Hän kilpailee Ulster Rallissa kahden viikon päästä ja sen jälkeen teemme arvion molemmista sarjoista ja katsomme mitkä kilpailut loppukaudesta antaisivat hänelle parhaan mahdollisen parhaaseen mahdolliseen tulokseen, Wilson vakuuttaa.

Rallin MM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Saksan asfaltilla, jossa mukana nähdään myös molemmat suomalaiset, Suninen, sekä Lappi. Saksan jälkeen MM-sarjaa ajetaan vielä Kiinassa, Ranskassa, Espanjassa, Walesissa, sekä Australiassa.

WRC2:n MM-pistetilanne Suomen jälkeen

1) Elfyn Evans 95 (6)
2) Teemu Suninen 93 (5)
3) Nicolas Fuchs 59 (5)
4) Esapekka Lappi 57 (4)
5) Pontus Tidemand 49 (4)
6) Hubert Ptaszek 48 (7)

Suluissa ajetut MM-rallit tänä vuonna. WRC2-luokassa kuljettajan pitää osallistua seitsemään MM-ralliin ja loppupisteisiin lasketaan kuusi parasta tulosta.

Lue myös! Komea voitto, mutta mestaruushaaveet lähes jäissä – ”Aika ohkaiset saumat” (1.8.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: WRC.com


Facebook kommentit