Paddonin kausi käynnistyy Ruotsin MM-rallista helmikuussa

4.1.2018 / 09:01
Hayden Paddon Ruotsin lumella helmikuussa 2017 (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundai Motorsport lähtee helmikuussa ajettavaan Ruotsin MM-ralliin kuljettajinaan Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, sekä Hayden Paddon.

Viime kaudella rallin MM-sarjassa valmistajien pisteissä M-Sportin jälkeen toiseksi sijoittuneella Hyundailla on tälle kaudelle kuljettajasopimukset neljän kuljettajan kanssa. Heistä Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen ajavat täyden kauden, kaikki 13 osakilpailua, kun taas kolmannessa autossa osaamistaan kauden aikana tulevat näyttämään Dani Sordo, sekä Hayden Paddon.

Sordo aloittaa kautensa Monte Carlossa tammikuussa ja Ruotsiin Hyundai ilmoitti kolmanneksi kuljettajakseen Paddonin. Vuonna 2016 kuljettajien MM-pisteissä hienosti neljänneksi sijoittunut Paddon lähti viime kauteen kovin tavoittein, mutta kaudesta tuli lopulta uusiseelantilaiselle vaikea. Palkintosijoituksia Paddon saavutti vain kahdesta osakilpailusta ja sijoitus kuljettajien MM-sarjassa oli vasta kahdeksas.

Ensimmäisen kerran Ruotsin MM-ralliin vuonna 2012 (Skoda Fabia S2000) osallistunut Paddon ajoi länsinaapurimme lumella ensimmäisen kerran WRC-autolla vuonna 2015 ollen silloin viides. Kaksi vuotta sitten Paddon näytti, että myös lumiset ja liukkaat olosuhteet sopivat hänelle hyvin ja maalissa sijoitus oli voittoon ajaneen Sebastien Ogierin jälkeen komeasti toinen. Viime vuonna Paddonin kilpailu päättyi seitsemänteen sijaan.

Rallin MM-sarjan kausi 2018 käynnistyy Monte Carlon legendaarisella osakilpailulla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit