Pajari luottavaisena kovatasoiseen Portugalin MM-ralliin

7.5.2024 / 14:20

[ A- ] / [ A+ ]

Sami Pajari ja Enni Mälkönen suuntaavat Portugaliin jahtaamaan kauden toisia WRC2-luokan sarjapisteitään. Pistesarakkeessa Printsport Racingin suomalaisparilla on ennestään Ruotsista kakkostila.

Kilpailutuntumaa ylläpidettiin Kroatiassa asfaltilla pari viikkoa sitten, josta tuloksena oli WRC2-luokan kolmostila. Ralli ei ollut kaksikolla pisteisiin laskettava kilpailu. Portugalissa Toyota GR Yaris Rally2 -ajokin vauhti soralla nähdään MM-tasolla ensi kertaa.

Sami Pajari osallistuu Portugalin MM-osakilpailuun nyt neljättä kertaa urallaan. Kilpailun tiestö on kalustolle ja etenkin renkaille paikoin raakaa, harvassa ovat autokunnat jotka kisasta täysin ongelmitta suoriutuvat.

Pajarikaan ei ole reitistä vielä koskaan murheitta selvinnyt. Maaliin on kuitenkin joka vuosi päästy ja JWRC-ajalta on muistoina voitto toissa vuodelta, sekä kakkostila sitä edelliseltä vuodelta. Viime vuonna puolestaan perjantaina ajettava Arganilin erikoiskoe otti molemmilla ajokerroilla niskalenkin; ensin renkaasta, sitten ohjausvarresta. Kahtena viimeisenä ajopäivänä vauhti oli luokan kärkipään tuntumassa.

Useana vuonna on kilpailua edeltävälle ajalle osunut sateita ja niin kävi tänäkin vuonna. Osa kilpailuun testaavista tiimeistä ja kuljettajista on saanut nauttia pölyn sijaan erittäin runsaasta sateesta.

– Meille osui enimmäkseen kuivaa testeissä, mutta oli siellä jotain märempääkin osuutta välissä. Ihan hyvä käsitys meillä on siitä, mitä se auto voisi olla, on sitten kuivaa tai märkää. Hyvät testit on ajettuna ja jäi kyllä tosi hyvä fiilis niistä.

– Sään puolesta en ainakaan ole mistään ennusteista nähnyt kisan ajaksi vettä luvattavan, mutta eihän se ensi kerta olisi kun ralleissa yllätyksiä koetaan. Nuotilla nähdään ainakin, onko rankat sateet aiheuttaneet mitään isoja syöpymiä tai vastaavia tien pintaan, Pajari pohtii tiedotteessaan.

Vuodesta 2015 alkaen on kilpailu ajettu nykyisellä sijainnillaan maan pohjoisosassa Porton ympäristössä. Käytännössä nykyinen formaatti on toteutunut hyvin pienin muutoksin vuodesta 2019 alkaen, kilpailun lähdön ja ensimmäisen ajopäivän sijaitessa hieman etelämpänä Coimbrassa.

– Suhteellisen tuttua tiestöä viime vuosilta on luvassa. Sunnuntaille oli nyt Fafen pätkän pariksi löytynyt uutta ajettavaa. Itselleni sopii oikeinkin hyvin aina kun jotakin uutta tulee mukaan.

Tänä vuonna suurimpia puheenaiheita ennen kilpailua on luultavimmin ollut WRC2-luokan kova taso ilmoittautuneissa. Uusina niminä mukana kirittämässä ovat esimerkiksi takavuosina WRC1-tasolla ajanut Kris Meeke samoin kuin Pierre-Louis Loubet.

– Kova taso on ollut kaikissa kisoissa tänä vuonna, mutta varmasti se nyt on vielä hieman leveämpi se joukko, joka tavoittelee paikkaa viiden tai kolmenkin joukkoon, joka on tietysti meidänkin tavoite. Uskoakseni kärki sinällään ei vauhdillisesti voi sen kovempaa mennä kuin kauden aiemmissakaan kisoissa, niin kovaa on menty. 

WRC-kalenteri sisältää tänä vuonna kaikkineen 13 osakilpailua, jokaisella niistä on omat piirteensä ja tunnistettavat nyanssinsa, mutta mitä Pajari nostaa esiin juuri Portugalista?

– Yleisö on todella innokasta ja sitä on paljon. Tämä on rallikansaa ja täällä suorastaan hengitetään rallia, sen kyllä aistii. Sen asian minä täältä erityisesti nostaisin esiin.


Facebook kommentit