MOTORSPORT

Pajari Rally1-autolla Suomen MM-ralliin – “Auttaa paljon”

Sami Pajarin ja Enni Mälkösen kausi WRC2-luokan pistekamppailuissa jatkuu tällä viikolla Puolan MM-rallissa. Edellisen osakilpailun voitto Italian Sardiniasta siivittää suomalaiskaksikon Printsport Racingin Toyota GR Yaris Rally2:lla kohti Puolan selkeästi nopeampia sorateitä.

Kisaviikon alkuun saatiin uutisia, kun jo aiemmin uutisoitu WRC-debyytti Toyotan Rally1-autolla Latviassa vaihtuu Suomen MM-ralliin.

– On erityisen hienoa tehdä Rally1-debyytti kotikisassa. Latviassa olisi toki ollut kaikille uudet tiet ja meille vähän tasapuolisempi aloitus, mutta toisaalta Suomen tiet ovat minulle hyvin tuttuja. Myös testimme ajetaan Suomessa, joten se auttaa paljon, että pääsee valmistelemaan auton teillä, jotka ovat hyvin samanlaisia kuin itse rallissa.

– Mukavaa saada tämä tilaisuus Suomessa, ja odotan tapahtumaa suuresti. Rally1-auton ajaminen Suomen erikoiskokeilla tulee olemaan jotain todella siistiä ja samalla myös todella vaativaa. Tiet ovat erittäin nopeita ja minun täytyy esimerkiksi sisäistää, miten aerodynamiikka toimii tässä autossa, Pajari kertoo tiedotteessaan.

Pajari korostaa, että tärkeintä on oppia mahdollisimman paljon, vaikka samalla on tarkoitus myös nauttia.

– Vaikka tämä on jo vähän kuin unelman toteutuminen, päätavoitteena meillä on saada kokemusta. Kaikkinensa olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, Pajari sanoo.

Luvassa nopeita soraralleja

Puolan osakilpailu toimii rallin MM-sarjassa kauden taitekohtana, kun 13 osakilpailun sarjassa se on seitsemäs kilpailu. Samalla Välimeren alueen hitaista soraralleista siirrytään Pohjois-Euroopan nopeille hiekkateille Puolaan, josta jatketaan Latviaan ja Suomeen.

Pajarin ja Mälkösen WRC2-luokassa kuljettajilla on mahdollisuus kerryttää pisteitä seitsemässä osakilpailussa, joista kuusi parasta tulosta lasketaan loppupisteisiin. Sarjatilanteessa kilpailuun lähdetään WRC2-luokan neljänneltä sijalta, ja WRC2 Challenger -sarjan kakkospaikalta. Suomalaisautokunnalle Puola on kauden neljäs pistekilpailu.

Puolan osakilpailuun valmistautuminen on tapahtunut normaalisti. Kilpailuviikon avasi testipäivä Ryn-nimisen kylän kupeessa, parikymmentä kilometriä Mikolajkin kaupungista pohjoiseen. Kuljettajalla on hyvin selkeä suunnitelma itse kilpailuun.

– Sama taktiikka kuin pariin aikaisempaankin kisaan; täysiä. Mielenkiintoista nähdä keitä on ihan kuumimmassa kärjessä. Monen monta nimeä on jälleen mukana, ketkä sinne voivat yltää, Pajari virnistää.

Edellisen kerran Puolassa on kamppailtu MM-pisteistä kaudella 2017, ja nyt on vuosien jälkeen edessä on odotettu paluu EM-tasolta MM-kisaksi. Katsojien suurimmat suosikit ovat tällä kertaa varmasti WRC2-luokassa, kun kotikisaansa ajavat Mikołaj Marczyk sekä Kajetan Kajetanowicz ovat mukana.

Pajarin ja Mälkösen aiempi kokemus Puolasta on vuodelta 2021, jolloin kaksikko ajoi kilpailuja myös ERC-tasolla. Puolasta matkaan tarttui silloin ERC3-luokan voitto ja nyt ajettava ralli kisataan osittain samoilla seuduilla.

– Joitakin osuuksia on samaa, mutta vanhoja nuotteja ei tällä kertaa juurikaan käytetä. Kehitystä on näinä vuosina tullut sillekin puolelle, joten on helpompi tehdä suoraan uudet. Sen verran kisasta muistikuvat kuitenkin toimivat, että on entuudestaan käsitys minkälaista tietä on luvassa, Pajari kertoo.

–Jos vertaa esimerkiksi Latvian ja Liettuan tiestöihin niin tietyt osuudet ovat hyvin samankaltaisia, mutta nyrkkisääntönä täällä on ehkä hiekkaisempaa ja pehmeämpää tietä ja enemmän hyppyjä. Sekä kenties kapeampaa kuin jos verrataan vaikkapa Latviaan, Pajari summaa reittiä.

Puolan ajotapahtumat käynnistyvät varsinaisesti torstaina ajettavalla shakedownilla sekä illalla kilpailun avaavalla 2,5 kilometrin mittaisella Mikolajki Arenan yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan kilpailun aikana samassa muodossa kaikkiaan peräti kolmesti. Kilpailun kaikki muut erikoiskokeet ajetaan kahdesti.

Perjantaina ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joilla on mittaa 113,5 kilometriä. Lauantain seitsemällä erikoiskokeella on mittaa 124,1 kilometriä. Sunnuntain neljällä erikoiskokeella mittaa on 63,06 kilometriä. Sunnuntain erikoiskokeista Mikolajki-niminen erikoiskoe ajetaan kahdesti ja se myös toimii kilpailun päättävänä Power Stagena alkuiltapäivästä.

Kun perjantain ja lauantain reitit suuntautuvat koilliseen, paikoitellen lähes Venäjän ja Liettuan rajojen tuntumaan, ollaan sunnuntaina hyvin lähellä keskuspaikkana toimivaa Mikolajkia.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com