MOTORSPORT

Pajari valmiina Sardinian kuumuuteen – “Helpolla ei tule mitään”

Sami Pajarin ja Enni Mälkösen kausi rallin MM-sarjan WRC2-luokassa jatkuu tulevana viikonloppuna Sardinian paahtavan auringon alla.

Sami Pajarille ja Enni Mälköselle Sardinian MM-ralli on tällä kaudella kolmas josta he kerryttävät pisteitä sarjataulukkoon. Helmikuussa Ruotsin lumilta tuli kakkostila, mutta edellisestä osakilpailusta Portugalista tuli monien vaiheiden jälkeen tilastoihin keskeytys. Pistekisojen ulkopuolella vauhtia on ylläpidetty niin kauden avauksessa Monte Carlossa kuin keväällä Kroatiassakin.

Tämänkertaiseen Sardinian MM-ralliin kotimaan säät ovat olleet mitä parasta valmistautumista. Sardiniaan on luvassa tänäkin vuonna lämmintä keliä rallin ajaksi, kun ennusteet lupaavat yli +30 asteen lämpötiloja.

– Jos jotain Sardiniasta tulee mieleen, niin minulle ensin mielikuviin tulee pizza, gelato ja kuumuus. Toissa vuonna ajoimme ensimmäisen Rally2-starttimme MM-tasolla juuri Sardiniassa ja se oli MM-historian kuumimpia osakilpailuja, lämpötilat huiteli jopa yli +35 celsiuksen, muistelee Pajari tiedotteessaan.

Pohjois-osassa saarta ajettavan kilpailun tämän vuoden erityispiirteenä voitaneen pitää kilpailun typistettyä aikataulua. Erillisiä erikoiskokeita kilpailussa on kahdeksan ja kun kaikki ajetaan kahdesti, on kokonaismäärä kuusitoista erikoiskoetta. Perjantaina erikoiskokeita ajetaan neljä, lauantaina kahdeksan ja päätöspäivänä sunnuntaina neljä.

– Reitissä on paljon samaa kuin aiempina vuosina; ei ole juurikaan sellaisia pätkiä, mitä en olisi joskus aiemmin ajanut. Tänä vuonna kilpailukeskus on taas lännessä Algherossa, kun viime vuonna oltiin itäpuolella Olbiassa. Ensimmäistä kertaa olin täällä Junior WRC:tä ajamassa vuonna 2020, ja vuodesta 2022 on nyt oltu sitten joka vuosi, joten neljäs kerta täällä nyt kaikkiaan, Pajari kertoo.

Printsport Racingin Toyota GR Yaris Rally2:lla kisaava suomalaiskaksikko lähtee kilpailuun onnistuneiden testien jälkeen luottavaisena, sekä aiempien vuosien kokemuksella tietoisena kilpailun rankkuudesta.

– Testit ajettiin maanantaina Tempio Pausanian pätkän lähellä, hitaahkoa kapeaa tietä ajettiin ja vain pientä viilausta tehtiin autoon, sillä auto oli tosi hyvä Portugalissakin. Hieman hitaampaa ja teknistä täällä on Portugaliin verraten. Olen jotenkin aina tykännyt tästä rallista paljon, joten siinäkin mielessä on tosi kiva päästä taas ajamaan täällä.

Sardiniassa kisaviikko on siis perinteisestä mallista yhtä päivää lyhyempi ja ajopäiviä on puolisen päivää vähemmän, mutta kisan rankan luonteen vuoksi kuljettajat tuskin eroa kovin paljoa keveämpänä sinällään havaitsevat.

– Helpolla ei tässä kisassa tule mitään. Huoltoja on käytännössä vain kaksi, perjantai-iltana ja lauantai-iltana, muuten mennään ainoastaan renkaanvaihtohuolloilla. Tämä on uuden lyhyemmän konseptin kisa, kisapäivien määrää on saatu vähän supistettua, mutta reitti ei kuitenkaan ole erityisen lyhyt.

– Vaikuttaa hauskalta konseptilta ja itse odotan ihan mielenkiinnolla miten se toimii. Maanantain testien jälkeen tuli nyt yksi huilipäivä, se oli mukavaa, sai vetää vähän lonkkaa ennen parin päivän tiivistä nuotitusrumbaa, tarinoi Pajari.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com