MOTORSPORT

Pajarille loistava näyttöpaikka Toyotalla – “Olemme nähneet hänen potentiaalinsa”

Sami Pajari ja hänen kartanlukijansa Enni Mälkönen ajavat Toyotan neljättä Rally1-autoa Latvian MM-rallissa.

22-vuotias Pajari on tällä kaudella ajanut Toyotan uutta GR Yaris Rally2 -autoa kovatasoisessa WRC2-luokassa. Lahtelainen on osoittanut vauhdin olevan kohdallaan; pohja-aikoja on tullut kaikilla alustoilla ja samalla hän on pystynyt antamaan tiimille arvokasta palautetta autosta Toyotan tiedotteessa kiitellään.

Viime viikonloppuna Sardiniassa Pajari ajoi uransa toiseen voittoon WRC2-luokassa, kun nuorukainen juhli ykkössijaa suvereenin esityksen päätteeksi. Lisäksi hän oli yleiskilpailun kuudes.

Lue lisää: Tänak voittoon – Pajari WRC2-luokan ykkönen

Pajarille nyt avautuva mahdollisuus on “osoitus Toyotan kunnianhimosta tarjota nuorille kyvyille polku rallin huipulle, joka on osa TOYOTA GAZOO Racingin laajempaa maailmanlaajuista sitoutumista tukea nuoria kuljettajia kehittämään taitojaan ja saavuttamaan unelmansa.”

Toyotalla on ollut jo vuosia oma Challenge Program, jonka tarkoituksena on ollut tuottaa japanilaiskuskeja Toyotan rattiin rallin MM-sarjaan. Tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo, että samalla on kuitenkin pidetty silmällä oheisluokissa kilpailevia nuoria kykyjä.

– Olemme nähneet, että Sami on ajanut erittäin hyvin Rally2-autollamme ja haluamme nähdä hänen potentiaalinsa Rally1-auton ratissa. Sami on ottanut isoja harppauksia urallaan ja saavuttanut jatkuvasti parempia tuloksia, josta Sardinia on hyvä esimerkki.

– Hän ei ole ainoastaan nopea, vaan osaa antaa insinööreillemme palautetta, jotta autosta saadaan vieläkin parempi kaikille asiakkaillemme.

Latvian MM-ralli on Latvalan mukaan samanlainen kuin Suomi, joten sen pitäisi ennakkoon sopiva Pajarille hyvin.

– Latvian tiet ovat nopeita ja niissä on samanlainen rytmi. Lisäksi Sami pitää Baltian alueen tiestöstä, joten sen pitäisi auttaa häntä sopeutumaan autoon hyvin. Nopeat tiet edesauttavat myös ymmärtämään sitä, miten Rally1-auton aerodynamiikka toimii. Toivomme, että Sami ja Enni saavat rallista paljon kokemusta ja ymmärrystä siitä, mitä siirtyminen Rally1-autoon vaatii, Latvala sanoo.

Pajari on avautuvasta mahdollisuudesta totta kai innoissaan.

– Tämän eteen on tehty töitä monta vuotta, mutta avoimia paikkoja Rally1-auton rattiin ei ole niin hirveästi tarjolla. Tämä on luonnollisesti valtava haaste, koska uusia asioita on paljon opeteltavana ja vauhti kärkitasolla on äärettömän kovaa.

– Yritän olla keskittymättä liikaa tulokseen tai ottaa siitä paineita. Tarkoitus on nauttia ja kerätä kokemusta tulevaisuutta varten, Pajari muistuttaa.

Pajari on Latvalan kanssa samoilla linjoilla siitä, että Latvian ralli on sopiva ensimmäiseksi kisaksi uudella kalustolla.

– Tiet ovat nopeita ja sellaisiin olen tottunut Suomessa. Kun kyseessä on uusi ralli MM-tasolla, olemme periaatteessa muiden kuljettajien kanssa samassa lähtöpisteessä. Toivon, että jos kisa sujuu hyvin, tulevaisuudessa voisi olla lisää vastaavia mahdollisuuksia, mutta niitä ei kannata vielä miettiä liikaa. Ajetaan ensin tämä ralli ja nautitaan siitä, Pajari sanoo.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com