Pajarille pettymys, Kopecky sai kympin täyteen – “Cais olisi ansainnut voiton”

2.9.2021 / 22:24
Sami Pajari ja Marko Salminen (Kuva: Jorge Cunha / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Barum Rallin merkeissä Tshekin asfalttiteillä. Yleiskilpailun voittoon kaasutteli dramaattisten vaiheiden jälkeen isäntämaan Jan Kopecky, kun taas junioreissa Sami Pajari menetti pistejohtajan paikkansa lauantaisen keskeytyksen myötä.

Sami Pajari, 19, yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa starttasi historian 50. Barum Ralliin Tshekissä viime viikonloppuna ERC3 Junior -luokan pistejohtajana. Johtopaikka vaihtui kuitenkin viidennen sijan myötä pisteissä toiseen sijaan, kun ranskalainen Jean-Baptiste Franceschi kiilasi luokkavoiton myötä yhdellä pisteellä suomalaisen kilpakumppaninsa ohi.

– No eihän tämä ollut sellainen tulos jota toivottiin. Positiivista on, että tehtiin tukku hyviä aikoja ja auto oli mieleinen. Pyritään ottamaan virheistä opiksi, pieni virhe maksoi tällä kertaa paljon. Katsotaan eteenpäin ja ollaan ensi kerralla vahvempia, ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman palkintosijoitusta EM-rallissa jäänyt Pajari kommentoi tiedotteessaan.

Neljän erikoiskokeen jälkeen Pajari piti hallussaan ERC3 Junior -luokan johtopaikkaa, 7,6 sekunnin erolla ennen Alejandro Cachonia. Ajamalla nopeinta vauhtia oli pitänyt Franceschi, joka kuitenkin sai kolmen minuutin aikarangaistuksen saavuttuaan liian aikaisin erikoiskokeen lähtöpään aikatarkastusasemalle. Pajari puolestaan ajautui ongelmiin viidennellä erikoiskokeella, eikä enää startannut lainkaan kuudennelle erikoiskokeelle.

– Auto lähti mudasta spinnaamaan ja sitten kun oikesi, niin sisäkurvista löytyi tukinpää. Tukivarsi meni solmuun ja hammastangon kiinnitykset repesivät siinä samalla. Koitettiin kyllä jatkaa, mutta pätkän jälkeen oli pakko keskeyttää, Pajari harmitteli.

Lahtelainen pääsi starttaamaan sunnuntain kuudelle erikoiskokeelle Ralli 2 -säännön turvin, mutta selvää oli, että ajamalla viidettä sijaa oli mahdotonta enää kohentaa, olihan aikaeroa kärkeen lauantaisen keskeytyksen myötä tulleiden aikarangaistusten jälkeen kertynyt lähes 41 minuuttia. Sunnuntaina Pajari osoitti nopeutensa, olemalla päivän toiseksi nopein ERC3 Junior -luokan kuljettaja. Pohja-aikoja Pajari ajoi sunnuntaina kaksi ja koko kilpailussa neljä.

Juniorit kilpailevat EM-pisteistä seuraavan kerran Unkarissa lokakuussa. Kuudes ja kauden päättävä osakilpailu puolestaan ajetaan Espanjassa 14.-17. lokakuuta. Kuudesta osakilpailusta viisi parasta tulosta lasketaan mukaan loppupisteisiin. Ennen Unkaria Pajarilla on edessään junioreiden MM-finaali (JWRC), joka ajetaan Espanjassa 14.-17. lokakuuta. Pajari pitää hallussaan MM-junioreiden pistejohtoa ennen Espanjan osakilpailua.

Yleiskilpailun voittoon Tshekin EM-rallissa ajoi isäntämaan Jan Kopecky, joka osallistui Barum Ralliin ensimmäisen kerran jo vuonna 2001. Nyt tullut voitto oli 39-vuotiaalle Kopeckylle tässä kilpailussa uran kymmenes (2004, 2009, 2011, 2013, 2015-2019, 2021) ja viime vuoden kilpailun peruuntuminen huomioiden, vuodesta 2015 lähtien kuudes peräkkäinen.

– Meillä oli vain muutama kuukausi aikaa rakentaa tiimi ja löytää yhteistyökumpaneita tähän kilpailuun. Tämänvuotinen Barum Ralli oli vaikein mitä olen urallani ajanut, olosuhteet vaihtelivat koko ajan, Kopecky kuvaili.

 

Jan Kopecky oli jälleen kerran Tshekin EM-rallissa yleiskilpailun ykkönen (Kuva: Skoda Motorsport).

 

Andreas Mikkelsen ajoi Tshekin EM-rallissa toiseksi ja norjalaisen pistejohto on vakuuttava (Kuva: Skoda Motorsport).

 

 

“Mielestäni jarrutus osui hyvin kohdalleen”

Helpolla ei Kopecky voittoa tänä vuonna saanut ja siitä piti huolen Kopeckyn maanmies, Erik Cais, 22, joka kilpaili EM-sarjassa nyt 16. kerran. Aiemmin Cais oli yltänyt EM-sarjassa parhaimmillaan yleiskilpailun seitsemänteen sijaan, viime vuonna Portugalin Fafessa, mutta niin vain Cais meni ja nappasi Barum Rallissa yleiskilpailun johtopaikan itselleen lauantain viimeisellä erikoiskokeella, ajettuaan Pindulan toisella ajokerralla hurjan pohja-ajan.

– Se oli vuoristorataa, välillä taivas ja välillä helvetti, mutta ehdottomasti yksi parhaista erikoiskokeista mitä olen koskaan ajanut! Pistin kaikkeni peliin, uskomaton erikoiskoe. Yleisöä oli paljon ja heillä oli enemmän ilotulitteita kuin uutenavuonna, se oli kuin Monte Carlo pienoiskoossa, Cais hehkutti.

Barum Rallissa ajettiin tänä vuonna 15 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 210,92 kilometriä. Ennen sunnuntaina ajettuja kuutta viimeistä erikoiskoetta Caisin johtomarginaali toisena olleeseen Kopeckyyn oli 2,1 sekuntia, kun taas kolmantena ollut Andreas Mikkelsen oli jäänyt kärjestä 16,6 sekuntia. Sunnuntaina Cais jatkoi siitä mihin oli lauantai-iltana jäänyt ja kasvatti aamupäivän lenkillä kolmen pohja-ajan myötä eron Kopeckyyn jo 20,4 sekuntiin.

Huoltotauon jälkeen, kilpailun kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella, Cais ajoi jälleen pohja-ajan ja vaikka Kopecky katkaisikin Caisin pohja-aika tehtailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, oli ennen kilpailun päättävää 25,43-kilometristä Majovan erikoiskoetta aikaero 20,2 sekuntia. Caisin uran tähän mennessä ylivoimaisesti suurin voitto jäi kuitenkin tulematta, kun nuorukainen meni ja ajoi erikoiskokeen puolivälissä ulos, joutuen keskeyttämään.

– Se oli liukas paikka ja ennen oikealle kääntyvää mutkaa oli lyhyt suora. Mielestäni jarrutus osui hyvin kohdalleen, mutta en odottanut sen kohdan olevan niin liukas kuin mitä se oli. Auton peräpää karkasi ja sen jälkeen ei ollut enää paluuta. Osuin ojassa johonkin, se rikkoi vanteen ja pyörähti kerran ympäri. Pieni virhe, mutta iso vaikutus. Tuska sydämessä on kova, mutta nyt pitää vain kääntää katseet kohti seuraavaa EM-rallia, pettynyt Cais kommentoi.

Vuonna 2019 tshekit olivat ajaneet koti-EM-rallissaan kaksoisvoittoon, Kopeckyn oltua ykkönen ja Filip Maresin napattua kakkossija. Tällä kertaa tshekkien kaksoisvoitto jäi tulematta ja vaikka Kopeckylta ylistäviä kommentteja kilpakumppaninsa suuntaan lähtikin, Caisin pettymys ja tuska tuskin siitä yhtään helpottivat. Komea voitto kun oli ollut niin lähellä.

– Erik olisi ansainnut voiton, se on helppo sanoa. Hän oli uskomattoman nopea Pindulassa ja tänään hän oli päivän kuningas. Erik teki todella hienoa työtä, paitsi se yksi virhe mikä maksoi hänelle voiton, Kopecky kommentoi.

Toiseksi sijoittunut Mikkelsen hävisi Kopeckylle 40,1 sekuntia ja kolmanneksi sijoittunut Mares minuutin ja 40,2 sekuntia. Mikkelsenin johto EM-pisteissä kasvoi nyt 19 pisteeseen, toiseksi nousseeseen Mikolaj Marczykiin nähden. Hallitseva Euroopan mestari Alexey Lukyanuk ei pystynyt osallistumaan Tshekin osakilpailuun venäläisen ajettua ulos kilpailuun valmistavissa testeissä pari päivää ennen starttia. Mikkelsenin ja Lukyanukin piste-ero on nyt 30 pistettä.

– Mestaruustaistelun kannalta tämä oli erittäin tärkeä tulos ja nyt meillä on hallussa varsin hyvä johtomarginaali pisteissä. Tottakai oli harmi, että Lukyanuk ei pystynyt osallistumaan, koska hän olisi ehdottomasti ollut mukana taistelemassa kärkisijoista. Olen tyytyväinen suoritukseemme tänä viikonloppuna. Tiesimme, että paikallisten kuljettajien kanssa tulee olemaan vaikeaa ja varsinkin, kun olin ollut edellisen kerran täällä kymmenen vuotta sitten, Mikkelsen muisteli.

Rallin EM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan Azorien saarilla Portugalissa 16.-18. syyskuuta.

Tshekin EM-rallin lopputulokset

Yleiskilpailu

1) Jan Kopecky-Jan Hlousek CZE/CZE (Skoda) 2.00.07,2
2) Andreas Mikkelsen-Jonas Andersson NOR/SWE (Skoda) + 40,1
3) Filip Mares-Radovan Bucha CZE/CZE (Skoda) + 1.40,2
4) Norbert Herczig-Ramon Ferencz HUN/HUN (Skoda) + 1.44,0
5) Mikolaj Marczyk-Szymon Gospodarczyk POL/POL (Skoda) + 2.28,5
6) Efren Llarena-Sara Fernandez ESP/ESP (Skoda) + 3.09,4
7) Callum Devine-James Fulton IRL/IRL (Ford) + 3.22,8
8) Miroslav Jakes-Petr Machu CZE/CZE (Skoda) + 4.50,7
9) Yoann Bonato-Benjamin Boulloud FRA/FRA (Citroen) + 5.13,4
10) Martin Koci-Martin Turecek SVK/CZE (Skoda) + 6.00,0

———-

15) Ken Torn-Kauri Pannas EST/EST (Ford) + 9.40,7 ERC Junior
18) Tibor Erdi Jr-Zoltan Csoko HUN/HUN (Mitsubishi) + 12.41,7 ERC2
21) Josep Bassas Mas-Axel Coronado Jimenez ESP/ESP (Peugeot) + 13.26,7 ERC3
24) Dariusz Polonski-Lukasz Sitek POL/POL (Abarth) + 14.06,0 Abarth Rally Cup
25) Jean-Babtiste Franceschi-Anthony Gorguilo FRA/FRA (Renault) + 14.42,7 ERC3 Junior
60) Adrienn Vogel-Ivett Notheisz HUN/HUN (Ford) + 24.43,7 ERC Ladies

Kopeckyn keskinopeus: 105,4 km/h
Pohja-ajat: Cais 7, Kopecky 5, Pech Jr 4

ERC3

1) Josep Bassas Mas-Axel Coronado Jimenez ESP/ESP (Peugeot) 2.13.33,9
2) Jean-Babtiste Franceschi-Anthony Gorguilo FRA/FRA (Renault) + 1.16,0
3) Norbert Maior-Maria Maior Francesca ROM/ROM (Peugeot) + 1.34,2
4) Martin Laszlo-David Berendi HUN/HUN (Peugeot) + 1.38,2
5) Daniel Polasek-Petr Tesinsky CZE/CZE (Ford) + 2.36,4

———-

13) Sami PajariMarko Salminen (Ford) + 42.04,6

Bassas Masin keskinopeus: 94,7 km/h
Pohja-ajat: Franceschi 7, Pajari 3, Bassas Mas 1, Loof 1

ERC3 Junior

1) Jean-Babtiste Franceschi-Anthony Gorguilo FRA/FRA (Renault) 2.14.49,9
2) Norbert Maior-Maria Maior Francesca ROM/ROM (Peugeot) + 18,2
3) Martin Laszlo-David Berendi HUN/HUN (Peugeot) + 22,2
4) Daniel Polasek-Petr Tesinsky CZE/CZE (Ford) + 1.20,4
5) Sami PajariMarko Salminen (Ford) + 40.48,6

Franceschin keskinopeus: 96,0 km/h
Pohja-ajat: Franceschi 7, Pajari 4, Loof 1

 

 

 

Lue myös! Rallin EM-sarjan kaikki pistetilanteet

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
YouTube-videot: Rallin EM-sarja

 

Video! Näin päättyi Huttusen nousujohteinen kilpailu Tshekin EM-rallissa


Facebook kommentit