MOTORSPORT

Pajurannan Monzan keikka päättyi keskeytykseen – “Paljon liikkuvia tekijöitä”

Juuso-Matti Pajuranta avasi kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta viime viikonloppuna osallistumalla Italian GT Endurance -sarjan kauden avausosakilpailuun Monzan legendaarisella radalla.

Juuso-Matti Pajurannan sopimus V-Action-tiimin kanssa käsitti Italian GT Endurance -sarjaan toistaiseksi yhden osakilpailun, joka siis ajettiin Monzan radalla viime viikonloppuna. Pajurannan kanssa tiimissä autokunnan muodostivat portugalilainen Jorge Rodrigues, sekä italialainen Alberto Cerqui ja kolmikko kilpaili GT4-luokassa Maseratilla.

– Viime kauden päätteeksi puntaroitiin paljon eri vaihtoehtoja muun muassa juuri GT4-luokkaan, sekä TCR-sarjaan, joissa molemmissa olen aikaisemmin ajanut. Ajan nyt ainakin tämän Monzan kilpailun tutussa tiimissä. Mikäli kaikki vaikuttaa hyvältä, on mahdollista, että tulen ajamaan koko sarjan, Pajuranta ennakoi tiedotteessaan ennen Monzan kilpailuviikonloppua.

Perjantaina ja lauantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa Pajurannan autokunta kirjautti molempina päivinä toiseksi nopeimman ajan.

– Toistaiseksi meidän autokunta vaikuttaa nopealta. Uskon, että kaikkien onnistuessa pystymme taistelemaan voitosta tänä viikonloppuna, Pajuranta pohti.

Lauantaina ajetuissa aika-ajoissa Pajuranta oli omassa osiossa toinen, mutta koska autokunnan kaikkien kuljettajien ajat laskettiin yhteen, starttasi V-Action-tiimin kolmikko kilpailuun neljännestä lähtöruudusta. Kolmen tunnin kilpailu oli vuorossa sunnuntaina ja siihen startattiin sateen kastelemalla radalla turva-auton johtaessa autoletkaa.

Pajuranta oli ajovuorossa ensimmäisenä ja sastamalalainen ajoikin erinomaisesti nousten kärkeen ja repäisten yli 22 sekunnin johtomarginaalin takana tuleviin. Pajurannan jälkeen urakkaa jatkoi Rodrigues, jonka ajovuoron loppuvaiheessa autoon iski kuitenkin tekninen vika ja edessä oli keskeytys.

– Meillä oli ihan hyvä joukkue kisaa ajatellen kasassa ja varsinkin tuo oma veto kilpailussa meni lähes täysin nappiin. Kaikki näytti sen puolesta hyvältä, mutta moottoriurheilussa on paljon liikkuvia tekijöitä ja välillä käy näin. Nyt puntaroin lähiviikkojen aikana omalta kohdalta, että lähdenkö mukaan sarjan seuraavaan osakilpailuun, Pajuranta päätti.

Italian GT Endurance -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Vallelungan radalla 3.-5. toukokuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com