Pajuranta kavensi piste-eroa kärkeen Vallelungassa – “Kaikki on nyt omissa käsissä”

26.9.2018 / 15:52
Juuso-Matti Pajuranta taistelee Italiassa mestaruudesta (Kuva: Håkan Kinnerstrand).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden viides kilpailuviikonloppu ajettiin Italian Vallelungan radalla. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta starttasi viikonloppuun sarjan kakkospaikalta, 33 pistettä perässä sarjaa johtavaa Cosimo Barberinia.

Vallelungassa kilpailutapahtumat ajoittuivat tällä kertaa lauantaille, sekä sunnuntaille. Lauantaina ajettiin vapaat harjoitukset, sekä aika-ajo. Vapaissa harjoituksissa Juuso-Matti Pajuranta ajoi pohja-ajan ollen 0,2 sekuntia toiseksi tullutta Cosimo Barberinia nopeampi.

Abarth-sarjassa ajetaan aika-ajo tänä vuonna kahdessa osiossa ja niistä ensimmäisessä Pajuranta oli joukon nopein, kun taas ratkaisevassa toisessa osiossa Barberini oli nopein ja lunasti näin itselleen paalupaikan ensimmäiseen kilpailuun.

Ensimmäisessä kilpailussa Pajuranta lähti heti startissa haastamaan Barberinia, onnistumatta kuitenkaan siinä. Muutama mutka myöhemmin Pajuranta onnistui ja nousi näin ollen kilpailun kärkeen. Kaksikko väänsi muutaman kierroksen ajan ja tällä kertaa Barberini löysi ohituspaikan ja kuittasi johtopaikan takaisin itselleen. Pajuranta haki ohitusta kilpailun loppuun asti, mutta ei löytänyt tietään kärkeen enää uudelleen.

Toiseen kilpailulähtöön lähdettiin tuttuun tapaan ensimmäisen kilpailun käännetyssä lähtöjärjestyksessä ja näin Pajurannan lähtöruutu oli seitsemäs. Sastamalalainen nappasi hyvän lähdön ja nousi ensimmäisen kierroksen aikana jo neljänneksi. Kolmannella kierroksella Pajuranta oli toisena, kun radalle tuli turva-auto. Pajurannan tiukin kilpakumppani Barberini sortui hermoiluun turva-auton takana ja sai varikon läpiajo rangaistuksen.

Pajuranta nousi turva-auton jälkeen kärkeen ja tyylitteli selvään voittoon kaventaen piste-eron nyt 14 pisteeseen, kun kaksi viikonloppua on vielä ajamatta.

– Pistetilanteen kannalta hyvä viikonloppu, kun sai kurottua eroa kiinni aika paljon Barberiniin. Harmittaa ensimmäisessä kilpailussa, kun voitto lipui käsistä. Nyt on kuitenkin hyvä asetelma ajatellen loppukautta ja mestaruuutta. Kaikki on nyt omissa käsissä, Pajuranta kertasi tunnelmia viikonlopun jälkeen.

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lokakuun alussa Monzan radalla.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedote


Facebook kommentit