MOTORSPORT

Palou Laguna Secan voitolla pistekärkeen

Espanjalainen Alex Palou voitti sunnuntaina ajetun IndyCar-sarjan Laguna Secan osakilpailun. Samalla hallitseva mestari nousi sarjan piikkipaikalle, kun kahdeksan kisaa 17:stä on ajettu.

Palou on voittanut Montereyn Laguna Secan radalla viimeisten kolmen vuoden aikana kaksi kertaa. Tämän vuoden voiton takuuna oli useiden uusintastarttien värittämässä kilpailussa säästäväinen polttoaine- ja rengasstrategia.

Espanjalainen lähti 95 kierroksen kisaan paalulta. Vahvan esityksen päätteeksi Palou nappasi kauden toisen voittonsa. Paloun voittomarginaali oli lopulta 1,978 sekuntia. Toiseksi ajoi Colton Herta. Kolmanneksi sijoittui Alexander Rossi, jolle palkintokorokepaikka oli tähän mennessä kauden paras. Neljän oli Romain Grosjean

– Se oli sekava kisa. Emme tehneet kovin hyvää työtä kisan alussa, emmekä uusintalähdöissä. Strategia oli vähän riskialtis, kun ottaa huomioon positiomme, mutta tiesimme, että meillä on vauhtia ja meidän piti vain toimia, Palou summasi kisan jälkeen.

Hallitsevan mestarin voitto oli jatkoa aikaisempien vuosien hyville tuloksille; edellinen voitto oli vuodelta 2022 ja 2021 hän oli toinen. Viime vuonna Palou oli kolmas. Voittonsa myötä Palou hyppäsi 23 pisteen karkumatkalle sarjan kokonaispisteissä, vaikka oli ennen Laguna Secaa viisi pistettä Will Poweria perässä. Power oli kisan seitsemäs.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com