MOTORSPORT

Palou palasi voittokantaan

Espanjalainen Alex Palou nappasi voiton IndyCar-sarjan toukokuun ensimmäisestä Indianapolisin kisasta.

IndyCar-sarjan kaksinkertainen ja hallitseva mestari Alex Palou voitti kisan selkeällä 6,610 sekunnin erolla toiseen kaksikertaiseen mestariin Will Poweriin. Voitto oli Paloulle toinen perättäinen Indianapolisin 2,4 mailia ja 14 mutkaa käsittävällä niin sanotulla pitkällä versiolla.

Voitto oli Paloulle ensimmäinen tällä kaudella ja ykkössijan myötä hän nousi sarjassa piikkipaikalle 12 pisteellä ohi Powerin, jolle kakkossija oli jo kolmas tällä kaudella.

Toisesta ruudusta kisaan lähtenyt Christian Lundgaard kuittasi Paloun edelle ensimmäisellä kierroksella ja pysyi kärjessä aina ensimmäiseen varikkopysähdykseen saakka. Sekä Lundgaard että Palou pysähtyivät samalla kierroksella, jolloin johtopaikka vaihtui hetkellisesti.

Seuraavat tapahtumat kisassa nähtiin kierroksella 40, kun Will Power yritti niin sanottua undercutia, joka pakotti myös Lundgaardin pysähtymään seuraavalla kierroksella. Lundgaard onnistui kuitenkin pysymään Powerin edellä

Ja tästä kierrosta myöhemmin oli Dixonin ja Paloun vuoro. Hallitseva mestari ajoi vastaavasti niin sanotun overcutin ja nousi varikolta tullessaan Lundgaardin edelle. Kun muutkin kärkipään kuskit saivat pysähdyksensä suoritettua, Palou oli noussut kisan kärkeen ja onnistui tasaisesti kasvattamaan eroaan Lundgaardiin.

Kun viimeiset pysähdykset tehtiin noin parikymmentä kierrosta ennen maalia, Palou pysyi kisan kärjessä. Mutta takaa-ajajat saivat vielä yhden mahdollisuuden, kun kierroksella 66 tulokaskuski Luca Ghiotto spinnasi ja turva-auto kasasi porukan yhteen.

Hallitseva mestari ei ollut kuitenkaan yllätettävissä ja ajoi lopulta vakuuttavaan voittoon. Kuin vakuudeksi espanjalainen ajoi lopussa vielä kisan nopeimman kierroksen.

– Tein mokan startissa ja menetin kovalla työllä ansaitun paalupaikan. Mutta koko tiimi teki uskomatonta työtä varikkopysähdyksillä ja meidän oli yritettävä löytää se sama suorituskyky, joka meillä oli ollut koko viikonlopun.

– Uskomaton voitto ja hienoa voittaa toista kertaa putkeen. Paalupaikka ja voitto, varsinkin tällä tavalla tullut, auttaa paljon. Tavoite on kuitenkin seuraavassa kisassa.

Seuraava kisa ei olekaan mikä tahansa, vaan legendaarinen Indianapolisin 500 mailin kisa, joka ajetaan toukokuun 26. päivä.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com