MOTORSPORT

Palttala ajoi voittoon Estorilin Historic-kilpailussa – “RSR oli nautittava ajaa”

Markus Palttala ja Paul Daniels ajoivat Historic Endurance -sarjan osakilpailuvoittoon Estorilin moottoriradalla Portugalissa viime viikonloppuna. Kyseessä oli 250 kilometrin kilpailu.

Iberian Historic Endurancen järjestämän Historic Endurance -sarjan osakilpailuja on ajettu tänä vuonna Espanjassa Valenciassa, Jaramassa, Vila Realissa, sekä Jerezissa, Ranskassa Pau’ssa, Belgiassa Spa’ssa, sekä Portugalissa Algarvessa ja Estorilissa, minne kausi viime viikonloppuna päättyi.

Estorillin moottoriradalla nähtiin mukana myös suomalaisväriä, kun tällä kaudella Rowe Racing -tallin väreissä BMW:llä Blancpain-sarjaa, sekä yksittäisiä kestävyyskilpailuja ajanut Markus Palttala lähti mukaan 250 kilometrin pituiseen kilpailuun yhdessä ex-tallikaverinsa Paul Danielsin kanssa. Palttalan ja Danielsin yhteistyö Porsche 911 RSR -auton ratissa toimi sen verran hyvin, että maalissa kaksikko pääsi juhlimaan kilpailun voittoa.

– Mahtava ensimmäinen kokemus kilpailla Historic-autoilla ja oli upeaa saada yhdistää taas voimat kavereitteni LMS- ja WEC-ajoilta kanssa taas uudestaan. RSR oli nautittava ajaa ja en hetkeäkään ikävöinyt ABS-jarrujen, luistoneston tai pedaalivaihteiden apua. Hauskaa oli! Paul otti loistavan startin ja toi auton vaihtoon neljäntenä. Minun ajovuorollani kytkimen kanssa oli ongelmia, mutta sain tuotua auton maaliin, Palttala kommentoi Facebook-sivullaan.

Toukokuussa Palttala sijoittui Nurburgringin 24 tunnin klassikkokilpailussa yhdessä tallikaveriensa Nicky Catsburgin, Alexander Simsin, sekä Richard Westbrookin kanssa kokonaiskilpailussa toiseksi.

 

Hyundai Wales 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com