MOTORSPORT

Paluu Kouvolan viikonloppuun, festivaali keräsi kiitosta – “Unohtumaton ensivisiitti”

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla ajettu ensimmäinen Rallycross Festival onnistui yli odotusten. Ensi kertaa samassa tapahtumassa kilpailtiin Suomen ja Pohjoismaiden RallyX Nordic -mestaruuspisteistä yli 30 Supercar-luokan auton voimin, mikä on ennennäkemätön määrä.

Tapahtuman ainutlaatuisuus näkyi myös penkalla, sillä heti ensimmäisenä kilpailupäivänä ennätysyleisö eli kiihkeästi tapahtumissa mukana. Kouvolassa nähtiin maailmanluokan kilvanajoa, hienoja autoja ja kansainvälistä tunnelmaa. Ei ihme, että myös Petter Solberg, rallin, sekä rallicrossin maailmanmestari ja finaalissa toiseksi ajaneen Oliverin isä, kehui vuolaasti kilpailua.

– Olihan tämä aivan huipputapahtuma. Hienosti järjestetty, paljon asiantuntevaa yleisöä ja itse lähdöt rallicrossia parhaimmillaan. Tiukkaa kisaamista ja tasaisia lähtöjä. Aivan mahtava tunnelma kuten Suomessa aina, lajin väriläiskänä tunnettu ja edelleen rallicrossia MM-tasolla ajava norjalainen hehkutti.

Kouvolassa ajettiin yksi RallyX Nordic -sarjan eli käytännössä Pohjoismaisen mestaruussarjan osakilpailu. Sarjassa ajetaan Supercar-luokan autoilla ja pykälää kesymmillä Liteillä, joita ei Suomessa ole. Sarjat ja lähdöt saatiin hyvin mahdutettua viikonlopun ohjelmaan ja suomalaisyleisö piti näkemästään. Niin myös sarjan kilpailunjohtaja Ian Davies.

– Tämä oli meille aivan unohtumaton ensivisiitti Kouvolaan. Rata täytti siihen asetutut odotukset ja näimme loistavaa kilvanajoa. Mahtava yleisömäärä sai nauttia hienosta rallicrossista, kehui Davies, joka alun ihmettelyn jälkeen vakuuttui suomalaisten taidosta järjestää ykkösluokan rallicross-tapahtuma.

Kilpailun järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, AKK Sports Oy:n Sami Heiskanen, otti kiitokset tyytyväisenä vastaan.

– Hyvin tosiaan meni ja onnistuttiin vetämään tapahtuma suunnitellusti, vaikka joku epäilikin, että on liian iso työ yhdistää SM-sarja ja RallyX Nordic samaan tapahtumaan. Onko nyt ajettu paras formaatti vai pidetäänkö sarjat tapahtumassa erillään, sitä analysoidaan ja keskustellaan myös kuskien kanssa. Nyt ainakin näytettiin, että homma toimi, mistä kiitos koko oman porukan venymiselle, Kouvolan kaupungille ja Tykkimäen radalle, Heiskanen kehuu.

– Hyvällä yhteistyöllä asiat saatiin luistamaan, vaikka ainahan näissä uusissa jutuissa on säätämistä. Tämä on huippupaikka järjestää kisoja ja oli hienoa kuulla kiitokset myös kuskeilta. Nyt alkoivat tosin jo varikon rajat tulla vastaan, kun tiimien porukkaa oli niin paljon ja isolla kalustolla. Samoin kävi vähän parkkialueiden kanssa, kun väkeä tuli heti aamulla runsaasti paikalle. Ensi vuonna tehdään vielä parempi, Heiskanen lupasi.

Myös Kouvolan kaupungin edustajat olivat kokonaisuuteen tyytyväisiä ja tapahtuman onnistuminen varmasti auttaa kisa-alueen käyttöpohdiskeluissa, kun radan uutta vuokrasopimusta neuvotellaan syksyllä.

– Kouvola on urheilukaupunki monella mittarilla ja moottoriurheilu on yksi tärkeä urheilumuoto kaupungissamme, viestitti kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Teksti: AKK-Motorsport ry:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com