Parkkiselle NEZ-mestaruus, Crazy Mike hopealle – “Mestaruus oli omissa käsissä”

22.8.2017 / 13:17
Mauri "Crazy Mike" Uuskoski sijoittui NEZ-sarjassa NEZ 2000 -luokassa toiseksi (Kuva: Jari Kohonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Pohjois-Euroopan alueen eli NEZ-sarjan neljäs ja samalla viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna kosteissa olosuhteissa Nysumissa, Tanskassa. NEZ 2000 -luokan mestaruustaistelusta kahden suomalaiskuljettajan välillä tuli dramaattinen.

Rallicrossin NEZ-sarjan NEZ 2000 -luokan mestaruudesta kauden päätösosakilpailussa taistelivat suomalaiskuljettajat Tero Parkkinen, sekä Mauri “Crazy Mike” Uuskoski. Edellisen, Kouvolassa ajetun osakilpailun jälkeen, Parkkisen johto Uuskoskeen nähden oli kuusi pistettä.

Alkuerien jälkeen Uuskosken sijoitus oli kolmas.

– Lähti hyvin matkaan, olin ensimmäisessä alkuerässä nopein. Toisessakin sain hyvän lähdön, mutta auto oli ihmeellinen ajaa. Pysähdyin ja sammutin auton. Sähköisessä ohjaustehostimessa oli jokin vika, joka korjantui sillä. Kolmannessa alkuerässä oli hiukan kuivempaa. Olin siinä neljäs, Uuskoski kommentoi tiedotteessaan.

Semifinaalissa startin jälkeen kolaroitiin, mutta Uuskoski pääsi jatkamaan. Rytäkässä kuitenkin “pissapoika” sanoi työsopimuksensa irti ja Uuskosken Peugeotista näkyvyys kuljettajan vinkkelistä katsottuna heikkeni olennaisesti. Uuskoski ei selviytynyt finaaliin, kuten ei myöskään Parkkinen. Näin molemmat mestarikandidaatit olivat ulkona ennen päivän viimeistä lähtöä.

Uuskoskelle olisi riittänyt finaalista viides sija mestaruuteen, mutta nyt lopputulos oli kahdeksas ja se toi lopulta hopeaa.

– Mestaruus oli omissa käsissä, mutta näin nyt kävi. Kaudessa oli ratkaisevasti muutamia teknisiä ongelmia auton kanssa. Mestaruus oli tavoite, mutta onhan toinenkin tila hyvä saavutus. Kyllä tämä alkaa tästä hyvältä tuntumaan, viime vuonna sarjassa kolmanneksi sijoittunut Uuskoski päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit