Pasma jatkaa Ardenilla, sarja vaihtuu – “Tuemme mielellämme häntä uralla eteenpäin”

15.2.2019 / 11:05
Patrik Pasma jatkaa Ardenin tiimissä kaudella 2019 (Kuva: Patrik Pasman tiedote).

[ A- ] / [ A+ ]

Patrik Pasma sijoittui kolmanneksi viime sunnuntaina päättyneessä MRF Challenge -sarjassa. Seuraavaksi oululaisen tähtäin on asetettu Euroopan radoille.

Kolmen osakilpailun ja 15 kisalähdön mittainen MRF Challenge -talvisarja ajettiin Dubaissa, Bahrainissa ja Intian Chennaissa marraskuusta aina helmikuulle asti. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Patrik Pasma, 18, saavutti sarjassa yhteensä kolme voittoa ja kaksi kakkossijaa. Sarjan kolmannen sijan hän vahvisti aivan kalkkiviivoilla sijoittumalla viimeisessä startissa toiseksi.

– Olen ihan tyytyväinen kolmanteen sijaan sarjan lopputuloksissa. Jäi aika viime hetkille sen varmistaminen, ilman muutamia aiempien viikonloppujen keskeytyksiä se olisi varmistunut jo aiemmin. MRF Challenge on ollut hyvä sarja näin talvella. Olen saanut paljon rata-aikaa ja kokemusta uudesta autosta ja se varmasti on tarpeen tulevaa kautta ajatellen, kommentoi Pasma Intian kuumuudessa.

Pasman talvikausi on ollut kiireinen. MRF Challenge -sarjan lisäksi hän on osallistunut Christian ja Garry Hornerin perustaman Arden Motorsport -tiimin talvitestiohjelmaan. Pasma ajoi jo viime kaudella tiimin väreissä Brittien Formula 4 -sarjassa. Viime viikolla Arden Motorsport tiedotti jatkavansa yhteistyötä lahjakkaan suomalaiskuskin kanssa.

Alkavalla kaudella Pasman ja Ardenin suuntana ovat Euroopan kilparadat ja Formula Renault Eurocup -sarja. Sarjan kunniataulukosta löytyy varsin nimekäs kattaus entisiä ja nykyisiä F1-kuljettajia, muun muassa Valtteri Bottas.

– On hienoa jatkaa Ardenin kanssa myös tulevalla kaudella, Pasma iloitsee.

Arden Motorsportin tiimipäällikkö Ben Salter on erittäin tyytyväinen yhteistyön jatkumiseen.

– Hienoa, että saamme Patrikin Formula Renault Eurocup -kuljettajaksi. Hän ajoi vakuuttavasti viime kaudella F4-sarjassa ja tuemme mielellämme häntä uralla eteenpäin, Salter sanoo.

Formula Renault Eurocupissa ajetaan kaudella 2019 kymmenen osakilpailua. Kausi alkaa huhtikuussa Monzasta, Italiasta ja päättyy lokakuun lopulla Abu Dhabiin.

Teksti: Anu Haapalainen, Patrik Pasman tiedotus


Facebook kommentit