Patrik Pasmalle kauden toinen tupla – “Ei olisi voinut olla parempi päivä”

24.11.2020 / 07:01
Patrik Pasma on voittanut tänä vuonna neljä kilpailulähtöä (Kuva: Paolo Pellegrini).

[ A- ] / [ A+ ]

Sinivalkoiset värit olivat hienosti esillä Italian Imolassa viime viikonloppuna, kun Formula 3 Regional EM-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu toi suomalaiselle KIC Motorsport -tiimille ja sen kuljettajalle Patrik Pasmalle kaksi voittoa. Samalla oululainen nousi tiukasti mukaan taistelemaan sarjan pronssimitalista.

Patrik Pasman, 20, tuloskunto kauden loppupuolella on ollut täyttä timanttia. Siinä missä Formula 3 Regional EM-sarjan kauden 12 ensimmäistä kilpailulähtöä toi oululaiselle yhden palkintosijoituksen kakkossijan myötä, on yhdeksän viimeisintä kilpailulähtöä tuottanut neljä voittoa. Aivan kuten Italian Monzassa lokakuussa, niin myös viime viikonloppuna Imolassa, Italiassa Pasma voitti kolmesta ajetusta kilpailulähdöstä kaksi.

– Tuloksellisesti ei olisi voinut olla parempi päivä! Ja hienoa kun molempiin kisoihin tuli vielä nopein kierros, Pasma riemuitsi tiedotteessaan.

Lauantaina ajetussa viikonlopun ensimmäisessä kilpailulähdössä Pasma sijoittui kuudenneksi. Kauden seitsemäs ja samalla toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu käynnistyi Pasman osalta murheellisissa merkeissä, kun heti ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa suomalaisen KIC Motorsport -tiimin auto numero viisi jäi radan varteen.

– Autossa oli joku sensorivika, joka aiheutti pienen palon. Onneksi se sammui nopeasti. Auto jäi kuitenkin radan varteen ja se harjoitus oli siinä, Pasma kertasi.

Formula 3 Regional EM-sarjan kauden kolme viimeistä kilpailulähtöä ajetaan Italian Vallelungassa joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ennen kauden päätöstä on Pasma sarjan pisteissä neljännellä sijalla, 39 pisteen päässä kolmantena olevasta Oliver Rasmussenista. Yhden viikonlopun aikana yksi kuljettaja voi maksimissaan kerätä 75 pistettä.

– Vallelungassa ei saa ajatella liikaa sarjapisteitä tai -sijoituksia. Pitää keskittyä, ajaa kovaa ja yrittää voittaa. Katsotaan sitten mihin loppusijoitukseen pisteet oikeuttavat, Pasma ennakoi.

On sanomattakin selvää, että Pasma on erityisesti loppukauden erinomaisilla otteillaan nostanut osakkeitaan melkoisesti tulevaisuutta ajatellen.

– Kyllähän tässä koko ajan mietitään myös jo ensi kautta. Tällä hetkellä puntaroidaan eri vaihtoehtoja, rakennetaan budjettia ja käydään keskusteluja kumppaneiden kanssa, Pasma taustoittaa.

KIC Motorsport -tiimin toinen suomlaiskuljettaja, Konsta Lappalainen, 18, nappasi Imolasta kolme pistesijaa. Lauantaina Lappalainen oli tiimin parhaana kuljettajana viides ja sunnuntain sijoitukset olivat seitsemäs ja kahdeksas. Suomalaistiimin kolmatta autoa Imolassa ajoi italialainen Nicola Marinangeli, 17, kirjauttaen sijoitukset yhdeksäs, kymmenes ja yhdestoista. Tiimipisteissä KIC Motorsport on ennen Vallelungan finaaliviikonloppua toisena.

– Edellisessä osakilpailussa Van Amersfoort Racingin kuljettajat haastoivat meidät siten, että meillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin laittaa kaikki osaaminen peliin, jotta pystyisimme hallussamme olevaa tiimien hopeasijaa puolustamaan. Siihen pyyntöön kuljettajamme vastasivat erinomaisesti, tiimipäällikkö Peter Flythström kiitteli.

Sarjaa tänä vuonna dominoinut Prema Powerteam -tiimi vei nimiinsä kauden 12 ensimmäistä kilpailulähtöä, mutta yhdeksästä viimeisimmästä kilpailulähdöstä KIC Motorsport on voittanut neljä ja Prema Powerteam kolme.

– Kaikki kolme kuljettajaamme tekivät jälleen juuri sitä mitä heiltä ollaan odotettu eli runsaasti pisteitä niin oman kuin tiimien sarjatilanteiden turvaamiseksi. Pasma jälleen näytti, että vauhti riittää sarjavoitosta ajavien kuljettajien lyömiseen ja sitä kautta hän ajaa sarjan pronssista. Lisäksi kun Lappalainen toi hyvin tiimille pisteitä ja tiimimme debytanttikuljettaja Marinangeli otti isoja kehitysaskelia koko viikonlopun aikana, niin tyytyväisiä olemme, KIC Motorsport -tiimin omistaja Petri Lappalainen paketoi Imolan viikonlopun tapahtumat.

Pistetilanteet 21/24 osakilpailua

Kuljettajat

1) Gianluca Petecof (BRA) 337
2) Arthur Leclerc (MON) 335
3) Oliver Rasmussen (DEN) 303
4) Patrik Pasma 264
5) Pierre-Louis Chovet (FRA) 229
6) Konsta Lappalainen 118
7) Dennis Hauger (NOR) 91
8) Juri Vips (EST) 81
9) Alessandro Famularo (VEN) 73
10) Jamie Chadwick (GBR) 70

Tiimit

1) Prema Powerteam (ITA) 780
2) KIC Motorsport 447
3) Van Amersfoort Racing (NED) 393
4) DR Formula RP Motorsport (POR) 92
5) Gillian Track Events (FRA) 68
6) Monolite Racing (ITA) 40

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: KIC Motorsportin ja Patrik Pasman tiedotteet


Facebook kommentit